Nincsenek blogok

Roppant érdekes, amit Blumi mondott a Kreatívnak: “blogjuk már rég nincs az embereknek”.

És tényleg. Mert minek, ha van Twitter, Tumblr meg Facebook. Főleg az utóbbi, ahol ugyanúgy lehet hosszabban is írni, és ráadásul egyből megvan a célcsoport, az ismerősök hálózata. Nem kell kikattintani, RSS-t olvasni, és instant gratification érkezik a Like gomb segítségével.

A blogra írni kell(ene). Utaánaolvasni a témának, összeszedni a gondolatokat, helyesírást ellenőrizni, és sorolhatnám. Macera. Ezzel szemben ott a Twitter, ahol 140 karaktered van a kiteljesedésre, vagy a Tumblr szinte tökéletes szerkesztői felülete. Ismerek olyat is, aki az írásait Facebook note formájában publikálja.

Egy videót vagy egy érdekes képet nagyságrandekkel egyszerűbb a fenti csatornákon megosztani, erre vannak kitalálva. Katt, ping, like. Egyetlen ellenpéldát tudok, a Yummie-t, ahol ha megnézed az utóbbi bejegyzések szinte mindegyike egy videó, kép vagy zeneszám, pár sorral megtűzve, ha egyáltalán. És mégis freeblogon van.

Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy minek kell ezek után egy n+1-edik Postr.

3 Replies to “Nincsenek blogok”

  1. Vale: A válaszok követése jó dolog, bár technikailag nem tudom, mennyire megoldható. Más kérdés, hgy aki minden csatornán követ, hülyét fog kapni attól, hogy négy helyen dől rá egyszerre ugyanaz a tartalom.

    Komaváry: Mások is mondták már, mennyire archiválhatatlan a Twitter/Tumblr. Amíg soh dühös ember nem lesz, aki elvesztette a tartalmát, biztosan marad is így…

    Unrelated: Nem hiszem el, hogy 2010-ben a WP nem képes automatikusan linkké alakítani az URL-eket egy kommentben, nekem kell kézzel bohóckodni.

Leave a Reply