Autózz!

Angelday autós élményeihez +1.

Kecskeméten történt, nagymamám lakótömbje mögötti parkolóból kellett nagyívben balra ráfordulni egy keresztező útra. Általában itt mindig hosszabb időt kell várni, mert mindkét irányból jönnek autók szinte folyamatosan, illetve valahogy mindig úgy alakul, hogy csak az egyik oldalról tiszta az út. Súlyosbította a helyzetet, hogy a hótakarítás teljes mellőzése miatt az egész kereszteződést tizenöt centis hó borította, így kilőni se nagyon lehetett egy-egy lyukban.

Mögém beállt egy középkorú férfi, napszemüveg, ha jól emlékszem BMW, de nem új darab. Jobbra akart kanyarodni, de annyira nem mentem előre, hogy elférjen mellettem. Tíz másodpercet bírta az állást, aztán rákönyökölt a kürtre, és a tükörből jól lehetett szájról olvasni, hogy nem szerenádot énekel épp nekem. Előreevickéltem, és beszuszakolta magát mellém, hogy elkanyarodjon, de azért még balra tekintve jól lehülyézett.

Nyilván jó, ha van annyi hely, hogy jobbra kisívben beférjenek az autók, ne kelljen kivárni a balra kanyarodókat, de például ebben az esetben nem mehettem be a kereszteződésbe teljesen, ugyanis a befelé jövők sem tudnak egy helyben 90 fokot fordulni.

Rólam sem fogják megmintázni a türelmes autóvezető szobrát, sőt, de mondjuk tülkölni és hangosan anyázni nem szoktam, még akkor sem, ha kirívóan béna a másik fél.

3 Replies to “Autózz!”

  1. Hát igen, március 15-e érdekes utca, az fix, de próbáld ki az akadémiát reggel 8 körül iskolaidőben, vagy este 17 után, ha azt túléled idegösszeomlás nélkül, akkor már elérted az ülő Budha állapotot. A hó takarítást meg ne is említsd kies városomban, mert sürgős városi képviselő/polgármester gyilkolhatnékom támad, azt mehetek a boztóvágós ipse mellé. A legédesebb az egészben, hogy amikor elkezdett esni a hó, direkt néztem, hogy este mikor indulnak be takarítani, hát nem indultak, másnap délelőtt 10 körül láttam, az első hótolót ami már dolgozott is. Aztán szépen meg is fagyott, eredmény, szépen nekem tolattak, januárban mehetek francia kapcsolatot ápolni a lokális Renault dealernél :( . Amúgy meg nem akarom a sztereotípiákat erősíteni, de valahogy a bajor/német autómárkák tulajdonosai, mintha a kocsi mellé kapnának egy intravénás agresszió kúrát is. Érdekes módon, fordos még nem dudált le, vajh miért???
    Amúgy ha érdekes autós élményt akarsz javaslom az M5-t éjjel, vagy kora hajnalban amikor még sötét van szeged felé. Biztos lesz pár szerb/német aki le akar tolni az árokban és nem ismeri a féket. Ha pedig terepralizni akarsz ajánlom Szeged belvárosát, 1,5 hete voltam utoljára, az út állapota közelítette a Kabuli viszonyokat, vagy volt út vagy nem, s akkora gödrök és bukkanók vannak, hogy ezek előállítása Kabulban az amerikai légierőnek komoly munkájába került, itt nálunk hozzák az KPM-ek és az útkarbantartók :(

  2. Hehe, el vagytok kenyeztetve…
    Errefele elozo busz egyszeruen letolja a szembejovoket az utrol. A visszapillantotukrot meg a motor megvetelekor kiprobaltak erdekessegkeppen, azota nem hasznaljak… Napi izgalom, kaland, eletveszely. Neha meg az indonezek se tudjak, hogy epp miert fekudteek ra a dudara :) Ja, es mindez a bal oldalon.

Leave a Reply