Szűcs Fotó

Anya iskolájának alapítványi bálján egy profi fotós dolgozott. Most néztem meg én is a képeket… de inkább nem kommentálom őket. A sarkukba égetett vízjel azonban kiverte a biztosítékot.

feliratfail

Ugye a fotós letöltött valami kurzív hatású betűtípust, amiben viszont nem voltak kelet-európai karakterek: ő és ű. A Windows meg szépen lecserélte a Szűcs ű-jét alap Verdanára (?). Fail.

Sajnos az összes kép sarkában ott éktelenkedik ez a ronda felirat.

(Az még érdekes lehet, milyen licensz alapján használja a Szűcs Fotó ezt a betűkészletet, hiszen nyilvánvalóan nem személyes, hanem üzleti alkalmazást látunk, az ingyen letölthető fontok nagy része azonban ezt nem engedélyezi.)

A digitális szolgáltatásokat kínáló cég honlapja természetesen karbantartás miatt nem érhető el.

4 Replies to “Szűcs Fotó”

  1. A fontlicenceles vicces dolog, privat osszeeskuveselmeletem szerint nagy designer studiokon kivul az egvilagon senki se veszi azt komolyan, asszem most volt botrany abbol h az NBC csak egy gepre vett licencet vmibol amit aztan bevagtak promoba…

  2. Kedves SESAM!
    Édesanyád iskolájában a fotós felajánlásként, ingyen dolgozott. Lehet, hogy informatikában nem olyan “vérprofi ” mint Te, de jótékonykodott. Bár a felírat tényleg lehetne igényesebb, de Úriember a véleményét nem kiabálja hanem közli az érintettel, segítő szándékkal, ha már “vérprofi”. További megfontolandó jelszavak az Édesanyád munkahelyével kapcsolatban: lojalitás, tapintat, segítőkészség. Vitriolos megjegyzéseid pedig a megélhetését érintik.
    Szia
    Egyik szomszédod, Édesanyád régi ismerőse: TT.

Leave a Reply