Pannon

És én még élveztem, hogy működik az iPhone… (Ez az egy hobbim van, szeretem a kütyüket, mostanában másnak nem is nagyon örültem, de ennek sem sokáig.)

Besétáltam hétfő reggel a helyi Pannon viszonteladóhoz, hogy rendeljek netet. A Mobil Internet Plusz csomagot néztem ki végül, ami ugyan csak 200 MB forgalom, viszont nincs felár túlhasználat esetén, csak visszalassítanak valamennyivel, tehát gyakorlatilag korlátlan. Gondoltam kezdetnek pont jó lesz, hiszen nem tudom megítélni, mennyit használnék. Kényelmes is volt, mert más szolgáltatónál ki tudja megmaradhatott volna-e a számom.

Azonnal jött az SMS már a boltban, hogy aktív a csomag. A 172 szerint ekkor körülbelül ötezer Forint volt a kártyámon. Hazafelé előbb bedobtam egy levelet, aztán kipróbáltam pár szám erejéig a Last.fm rádiót, stb. (A forgalommérőm, amit a boltba belépés előtt nulláztam összesen 15MB-on áll most fel/le.)

Este jött a hideg zuhany, egymás után két SMS, egyenleg 600 illetve 300 Forint alá zuhant, jelenleg mínusz sokezer. A 1220-at hiába hívtam, mert csak kártyaszintű jelszóval történő azonosítás után foglalkoznak az ügyféllel, nekem meg olyan nem volt.

Pannon

Ma reggel ismét Pannon viszonteladó, elmeséltem a sztorit. Jelszavam lett, de az ottani lány is csak a 1220-at tudta hívni, és engem is úgy küldött el, hogy hívogassam őket, akár többször is, mert mást nem lehet.

A telefonos ügyfélszolgálatnál akárhogy is győzködtem őket, kétféle megoldást ismételtek csak. Kiküldenek egy híváslistát postán, és ha ezzel “nem értek egyet”, akkor lehet panaszkodni erre hivatkozva. Ennek az érkezése egy hét. Ők nem látják a híváslistát, és én sem kérhetem, csak levélben, postán.

Alternatív opcióként faxon vagy emailben lehet panaszkodni az ügyfélszolgálatnál (ugyfelszolgalat@pannon.hu). Az átfutási idő itt 30 nap.

Kérdeztem személyesen bemehetek-e valahová, erre azt mondták, Budapesten vannak irodák, de ott is csak ugyanezt fogják mondani. Híváslista csak postán. De amúgy szerintük csak az lehet, hogy én ezt az összeget a csomag megrendelése előtt neteztem le, és 24 óránként frissül ez a rendszerük.

Az egyik telefonos csávó még megjegyezte, hogy a 172 egyenlegadatai tájékoztató jellegűek, ami azt jelenti, hogy körülbelül annyi van a kártyán. Értitek: vagy ötezer vagy mínusz kurvasok…

A kártyámról az ordas mínusz miatt nem lehet hívást kezdeményezni, és hiába vonták le rögtön a Plusz csomag árát (azt bezzeg azonnal sikerült), adatforgalmam se lehet. Persze ezek után nem is mernék egy bitet se letölteni.

Ha lenne ennyi pénzem –  mert nincs – sem tölteném fel a kártyát. Hiszen mi a garancia arra, hogy másnapra nem kapok-e megint egy hasonló mínuszt? Arról nem is beszélve, hogy ezzel elismerném, hogy ők jogosan számláztak ki nekem ennyit.

Én nem tudom bebizonyítani, hogy előtte nem neteztem, csak a Pannon. Ők viszont nem sietnek ezzel, majd jön a postán, én meg addig itt állok, rosszabbul, mint az internetcsomag előtt. Vagy ez tényleg úgy megy, hogy 24 óráig azért a biztonság kedvéért ne használja a netet a kedves megrendelő, mert lehet, hogy kiszámlázzák neki? Nameg hogy mehet egy feltöltőkártya mínuszba, hm? Ha telefonálok elveszi a vonalat üres kártyánál, nem?

Én kérek elnézést, hogy azt hittem, hogy egy szolgáltatást, amiről visszaigazolást kapok, használatba is vehetek. Az meg külön kabaré, ahogyan ezt az egészet kezelik. Ők értik, mi bajom, de ez van, nem tudnak segíteni. Ja, hogy minimum egy hétig nincs telefonom, és idegeskedhetek, hogy tényleg ki akarnak-e fizettetni egy eszméletlen összeget? Szar nekem.

Mindenesetre engem még lehet hívni, de én határozatlan ideig senkit sem tudok most.

Magyarország, én így szeretlek.

14 Replies to “Pannon”

 1. Egyelore el se tudom kepzelni, hogy ha 15MB volt a forgalmad es a maximum 200 akkor mi tortent. Husegnyilatkozatos volt ez? Mert ha nem, eloszoris szolgaltatot valtanek. Amig nem latod a hivaslistat ne is gondolj arra, hogy ki kell fizetned, de kuldd el a panasz emailt mihamarabb. Persze, hogy 30 napot mondanak, de nem mindig tart addig, mig valaszolnak. Meg legyen nyoma annak, hogy te vitatod.

  A 122o csak meg tudja mondani, hogy mi van a szamladon, talan mar lejart a 24 ora, gondolom minden nap ugyanakkor fordul. Bar ha meg most sem tudsz telefonalni…

  azt sem ertem, hogy a telefonfeltolto kartya hogyan viszonyul az adatcsomagodhoz, hogy hozzacsaptak-e vagy sem, a honlapon a link csak ujratolti az oldalt, hasznalhatatlan.

 2. Megvalami, ha semmi megnyugtatot nem tudsz elintezni telefonon gyere fel Pestre asap, ha tudsz es menj el a Pannonba (Astoria), akarmit mondott a viszontelado lany. Ha meg itthon leszek meghivlak utana egy sorre, ha van kedved. :>

 3. Tessék szépen hozzászokni a magyar ügyfélszolgálatokhoz. Általában a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, és távközlési szolgáltatók esetében a Nemzeti Hírközlési Hatóság puszta említése nagyon jótékonyan szokta befolyásolni az eljárás végkimenetelét.

 4. Welcome Abszurdisztán…
  Látom lelkileg nem készültél fel, a nagy Magyar Realitásra…(mondjuk erre nem lehet felkészülni..)
  Amúgy engem (pontosabban a cégemet) a magenta Tré-mobile szívat, kiszámláztak egy 3 gigás mobilnetre 53k Huf-ot, mert szerintük 5 gigával léptem túl a limitet, a bibi, az, hogy akkor szabin voltam, csak e-mail meg netbank, meg fórumok voltak, jah és a cucc csak EDGE-el tudott működni…( Valakinek nincs esetleg egy elfekvő felesleges taktikai nukleáris töltete ?? Megvenném s küldeném a T-nek, ha kettő van az sem baj, akkor Sesam küldheti a másikat a pannonak :) , de három volna a csúcs, a céges mobilok yodafonosok… bár azoknál ha eltűnnének fel se tűnne, így sincs térerőm náluk :( GRRR… )
  Amúgy nem kéne küldeniük egy SMS-t azonnal, ha eléred a forgalmi limit felét ????

 5. Ha ez vigasztal, en a farncia elofizetesem lemondasa utan meg 3 honapig fizettem a szamlat, kabe 20 eurot eltelefonaltam az ugyfelszolgalatra, es mindig igertek penzvisszateritest/visszahivast/akarmit, es nem tortent semmi. Minden alkalommal 10 percet vartam, es vegul a tortenetnek ugy lett vege, hogy a bankomnal letiltottam a mobilszolgaltato leemeleseit. A mai napig jonnek nekem 3 honapnyi elofizetesi dijjal.

  Ehhez kepest hazajovetel utan nem mukodott a T-Home az ADSL, hibabejelentes utan 5 oraval mar csongetett a szerelo, es megcsinalta fel ora alatt.

  Szerintem nem erdemes Japan/Mo. kontrasztot keresni, egyszeruen vilagzerte vannak kocsog szolgaltatok, ahol az ugyintezo csak felvenni tudja a panaszodat, meg olyan cegek, ahol meg foglalkoznak az ugyfellel.

 6. @Youkai: Állítólag az internetforgalom-számláló rendszerük 24 óránként fordul át, és akkor csapják hozzá a számlához a díjat. Így lehet negatívba menni. Hogy ez mennyire etikus, – ha tényleg így van – abba ne menjünk bele…

  @Hettie: Két dolog miatt kell nekem a híváslista. 1) Csak úgy fogadnak el panaszt a számlázással, ha megmutatom a listán mivel van bajom. 2) Álláspontjuk szerint ők nem hibáztak, biztosan a Plusz csomag megrendelése előtt neteztem le a kiszámlázott forgalmat. Túllépésről szó sincs. (Minden kártyás ügyfél kap alap szolgáltatást, ami 13Ft/10kbyte.)

  @Szak1: Nem is hasonlítottam sehol a dolgot Japánhoz. Ők egészen másképp szivatnak, nem kell őket sem félteni. Visszahívást nekem csak egy ügyfélszolgálatos ígért 72 órán belül, ami még ketyeg, de nem keresett senki.

 7. Sesam, vegyed fel a Magyar védekező mechanizmus, ami kicsit mediterrán (mondjuk ilyen időben nehéz) sz*rni bele, s vegyél a tuskóban egy másik simet ha már pannonos akarsz lenni, s irányíttasd át rá a hívásokat, az tudtommal hálozton belül ingyenes, s legalább beszélni tudsz..

 8. @Szak!: Britorszagban az utolso szamla kifizetese utan azonnal lemondom az atutalast a bankomnal, igy eselyuk sincs tobb penzt levenni. Igy volt ez az internet elofizzel mikor valtottam es a mobilszolgaltatoval is. Mondjuk bele kell kalkulalni, hogy a lemondastol szamitva altalaban 30 nap, mire tenyleg megszunik a szerzodes, nehogy aztan tenyleg az adosuk maradjon az ember egy havidijjal/szamlaval.

  @sesam: Nalunk mindig kihangsulyozzak a boltban/weboldalon, hogy 24 ora az aktivalasi ido, ki is varom. Igaz sms se jon az aktivalas *elott*.

 9. jó napot :) Látom tombol a pannon őrület, de lehet yoda , vagy T-is , es ist egal. Valószínű lassan teljesen mind1 melyik szolgáltatóhoz csomagol az ember ,ezekkel az ilyen meg olyan csomagokkal csak szivítják az embert rendesen , mire átcuccolsz , és végigtapasztalod a rendszert már kőső , pénz+ ideg , és sorolhatnám a veszteségeket, de minek is ? Intézd a neten dolgaid ? Hát igen jó az ötlet , csak mire mindent bállítasz net eléréssel mail, netbank , cégek értesítők , eon , DDGaz , víz stb több év mire kipucolod magad mert megutáltatják veled ! Nekem 2 Pannon mobil netem volt , már csak 1 db januárig. T-home net ? 2-3 évig ástunk hosszában meg keresztben az utcában mert valahol mindig sérült volt a kábel.. D:D: Szóval Pannon-net , kettő éve csak úgy tudunk netezni hogy elegalább 3-4 alkalommal ledobál naponta sokszor jóval több alkalommal, úgy hogy szinte a Pannon tornyon lakom :D:D: ! Nincs mit tenni ezt tudja a rendszer, sokan gondolják hát igen a laptopon ez + az nincs normálisan beállítva , minden a helyén van voltak olyan esték 4 óra , ledobálás felkapaszkodás , 4 óra ideg :) az az este mikor tökéletesen működik akkor az egy 5 * élmény .Nah mind1 . Előfizetéses csomagjainkat sorra megszüntetjük minden Szolgálatatónál ELÉGVOLT, lépj ebbe a csomagba meg abba , mert sokkal jobban jössz ki, igen de honnét is ? 20000 ft -ért 1000 perces csomag D:D: .. Ha elakarsz menni szabira pl juni -1-től , nem tudod megállítai majd csak számlazárásnál , lehet az vagy 20 nap is még , mire pont visszaérnél a szabidról, ezért teljesen feleslegesen fizeted a számlád ! ONLINE , válthatsz csomagot amivel éppen már vagy 5 x dobál le a Pannon-neted .. nyomogathatod a csomagodat le + fel de csak problémákat okozol magadnak , sok pénzért.:) Egyszerüen vegyél egy feltöltős kártyát , és nem kell aggódnod számlád miatt !

  Miért van az Ausztriában hogy a mobil neted feltöltöd x G-val és addig netezel amíg ki nem jössz az erdőből és nincs havi készenléti díj.. Beballagsz az első NIEDERMAYER Shopba és feltöltöd a neted amennyite akarsz netezni. 1600 ft 1 G átszámítva ,és korrekt módon számolnak !

  (A1 ) A feltöltős telefonkártyát 5 EUR-ért megkapod Anonym és letelefonálhatod , nincs pista meg béla és baszogatás címre külömböző reklámanyagokkal stb.29 EUR -ért meg telóval , szintén 5 eur lebeszélhatő.

  Volt régebben pannon 2000 ft -os korlátlan WAP-om , azt úgy elvették azt sem mondták hogy bazd meg D:D.Kérdeztem hogy egyszerüen nem működik ,,

  ááá Bélám az már nem tudjuk biztosítani, mert új központ van és ez + az , már nem aktuális :DD:

Leave a Reply