Heartbeat

Nem tudnám összeszámolni, hányszor láttam a BSG bevezető képsorait. Ennek ellenére csak pár napja a negyedik évad zenéjének hallgatásakor döbbentem rá, hogy itt bizony taiko-dobok szólnak. Jellemző rám mondjuk, hogy teljesen evidens dolgokat nem veszek észre. Bear McCreary viszont nagyot alkotott.

Ha taiko, akkor pedig Kodo. Írtam róluk régebben, hiszen kétszer is volt alkalmam részt venni az általuk szervezett sadogashimai háromnapos fesztiválon, első alkalommal 2005-ben. Elég nagy az egyetértés abban, hogy a taiko művészetét jelenleg legmagasabb szinten űző – ha úgy tetszik világelső – csapat megtisztelő címe bizony az övék. Sajnos a videók nem igazán adják vissza azt az elemi élményt, amikor ezek a dobok az ember zsigereiben dörömbölnek, és a színpadon szemmel látható a zenészek megfeszített izommunkája.

Szóval a dob gyermekei(鼓童)avagy a szívverés(鼓動)HD-ben (kötelező!):

A harmadik videóban az ötödik percnél kifejezetten ajánlom megtekintésre a kétoldali dobolást.

4 Replies to “Heartbeat”

 1. Most lattam oket Parizsban :)

  Amugy zsenialis, hogy vannak HD videok is, ha jol latom, nehany honapja. Tavaly szuleimnek probaltam mutatni, hogy mit lattam Sadogashiman, es csak mobiltelefonos szarok voltak fenn. Thanks for the post.

  PS BSG=?

 2. Pfh, ertem. Kar…
  Ha vigasztal, nekem tavaly nem volt satram, es Sobama csak 8 szemelyes kashitento volt, azaz fizettem a piti kempingdijat (600 yen) meg 8 szemely kolcsonzesi dijat (8*400 yen). Mindezt harom ejszakara… …nem volt vicces.

 3. Sohasem gondolkodtam azon, hogy a BSG-ben milyen dobok lehetnek. Nem is tudtam volna megmondani. Köszi.

  Ha már Japán és amerikai sorozat, akkor kukkantsátok meg a Virtuality egy részes sorozat egyik jelenetét.

  :P

Leave a Reply