Mal's Song

Bevezetés helyett nézzük meg az alábbi videót:

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Hű. Egyetértek. A Not Just Popcorn blogon találtam a videót, a zene pedig az Escape Key már feloszlott zenekar élő performansza. Tudomásom szerint kiadva sosem volt, ellenben az Escape Keyből Michelle Dockrey egy másik seattle-i zenésszel, Tony Fabrissal, együtt jelenleg Vixy & Tony néven operál, és az ő Thirteen című albumukon egy több hangszeres változata szerepel a dalnak.

Természetesen azonnal akartam én is ilyet. Torrentet csak ímmel-ámmal nézegettem, majd (iTunes-szal használható kártya hiányában) az Amazon boltjával próbálkoztam. Persze az is csak USA lakosoknak elérhető, de addig el se jutottam, már az kiakasztott, hogy egész albumot csak a letöltőszoftverük telepítése után lehet megvásárolni. A jó nénikéjüket, azt.

Úgy zárójelben, nem vicces, hogy gyakorlatilag egyszerűbb összekalózkodni egy albumot, mint legálisan megvenni?

Végül az Amie Street website jelentette a megoldást. Először is az egész album mindössze $4.89 náluk, majdnem fele az iTS/Amazon árának. Valamint nem kérdezik ki fia borja vagyok, lehet a világon bárhonnan vásárolni. Ezer forint sincs az egész emberek, megéri.

9 Replies to “Mal's Song”

 1. Én is az eredeti nyitózene után keresgéltem még régebben és kidobta a jutub ezt a számot. Pontosabban nem ezt, hanem ennek egy akusztikus gitárral kísért változatát.

  Én is az Escape Key oldalán kötöttem ki és azt hiszem, onnan le is tudtam tölteni, de most nem igazán látom, hogy hol volt. Emlékszem már akkor is nehéz volt azon az oldalon kiigazodni.. :S (de az is lehet, hogy már nem emlékszem pontosan)

  Mindenesetre a videóban hallható dal nekem Mal_consonance fájlnévvel fut, az akusztikus pedig Mal_studio névvel.

  Egyébként az eredeti nekem is jobban tetszik, mert szerintem az eredeti férfi hang jobban illik ehhez a hangulathoz. A hegedű (nem biztos, hogy az :P) sokat ad hozzá és profibban is van felvéve.
  Persze ha nem hallottam volna előtte az eredetit.. :DD

 2. Reply in English for the benefit of the international readers.

  In the comments section of the files on Mediafire there’s a link to Escape Key’s download page: http://www.cyphertext.net/escapekey/songs.html (The link to this is called “Song List” on the footer of their main page in a quite smallish font…)

  Mal_studio.mp3 is an early basement studio recording of the song by Michelle singing and Tony on guitar.

  Mal_consonance.mp3 is the one in the video. It was a live performance of Escape Key at Consonance 2005.

  The Vixy & Tony (professional) recording with more instruments is not available for free, nevertheless since my mp3s don’t have DRM we can do business.

 3. Summer Glau itt is zseniális volt, (de mondjuk anno nekem nem jött be annyira a firefly, BSG inkább, de hát ízlések és nagy pofonok) viszont a Terminator Sara Connor Chronicles ahogy alakította a női terminátort, az valami zseniális volt, főleg az a rész amikor bemutatták egy éjszakáját. Sesam, ha még nem láttad a sorozatot, nézd meg, nem fogsz csalódni benne…

 4. Természetesen láttam a TSCC két évadját, és roppantul sajnálom, hogy nem hosszabbították meg… Az meg Inara-Kaylee-River hármasból szerintem bárki kiválaszthatja magának az ideális fehérszemélyt. :]

 5. ^ Igaz :D

  Egyébként a terminátor második évadja, hogy mennyire unalmas volt már..
  Depresszív sorozat volt, az tetszett, de voltak olyan részek, amikbe beletekergettem, mert már annyira untam. Végére jó lett, de nem kötelező 22 rész csinálni ennyi ötlethez. Belenyomhatták volna olyan 15 részbe is, és akkor nincs gond.

Leave a Reply