Pirates Walk The Plank

A couple of minutes ago the verdict in the case of The Pirate Bay Four was announced: all four defendants (Peter Sunde, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm, Carl Lundström) were found guilty in ‘assisting in making copyright content available’ and received a 1 year jail term each as well as a shared fine of $3.6M.

The verdict is not final, both sides are allowed to appeal to the high court. It is important to mention that the verdict applies to these four individuals, The Pirate Bay website and organisation is not affected. Even though the judge also stated, that:

“the usage of BitTorrent at The Pirate Bay is illegal”

Which in itself quite shocking. And so are the possibilities if this verdict becomes a precedent for future trials.

Apparently the copyright holder lobby is still going strong and their ambiguous reasoning to enforce copyrights seemingly holds up even in a court of law. If anything this decision slows down the evolution of alternative rights management models and preserves the industry of dinosaurs a while longer.

Source: Torrentfreak.

5 Replies to “Pirates Walk The Plank”

 1. 1, töltöm, a shotgunt és küldöm a levélbombában a Nukit a kiadóknak…(gombafelhő forever..)
  2, Történelmi pillanat, ha ezek után nem fogja legalább 10.000 ember meglincselni a résztvevő kiadókat, akkor megérdemeljük.
  3, Nem kellene egy globális sztrájkot csinálni (KJérjük fel a szervezésre Graskót Ő nagy ebben :) ), hogy ne vegyél semmit, se cd-t sem mp3-t sehonnan 6 hónapig, kiderülne gyorsan, hogy mi is éri meg a kiadóknak.
  Amúgy sajnálom a fiúkat, de be kell látniuk a bíróknak hogy úgymond, a szellem kiszabadult, a palackból vissza már nem lehet csomagolni.
  4, rettegve várom, hogy a netet mikor tiltják be …. :(

 2. Tiltsák be a Yutubot, last.fm-et, meg egyéb közösségi oldalakat, fórumokat, hogy ne is tudjam meg, mit érdemes hallgatni. de akkor minek az internet-előfizetés?

  ezek után se CD-t nem vennék, se mozit nem néznék, mert honnan tudjam mit érdemes, se netre nem költenék mert minek.
  Rögtön 3 üzleti szféra számára eltűnök, mint vásárló.

Leave a Reply