Kis Japán Állathatározó

Élek amúgy, csak viszgaidőszak van, és ez némileg visszaveti a kreatív kedvem. A vizsgák mellett még ordas melegről tudok beszámolni. Hallottam, hogy otthon épp hűvösebb az éghajlat, mindenféle százéves hidegrekordok dőlnek meg. Na itt nekünk katlanforróságot biztosítanak az égiek: Heat takes its toll on 216 people in Japan – ez azon a héten volt, amikor még tesóm is itt nyaralt, és mászkáltunk ide-oda. Na azóta sincs sokkal hidegebb…

Annyira mocskos meleg van, hogy a kabócák sem bírják, mint azt a mellékelt ábra mutatja:

Elhullott kabóca

Azért ritka ronda egy állat a 蝉…

Vizsgára menet pedig ezzel a macskával találkoztam, ami a közeli templom kőlámpásába húzódott az elviselhetetlen éghajlat elől:

Macska alszik a kőlámpásban

Úgy fest, egyedül a gyíkok tűrik jól a dolgot:

Gyík

A képek iPhone segítségével készültek. Tényleg elég fapados a fényképezője. Egészen konkrétan egy beállítás, nem sok, annyit sem lehet buherálni rajta. Viszont ehhez képest teljesen tűrhető képet ad. És nagyon poén, hogy az EXIF adatokban megjelenik szépen a GPS által belőtt pozíció is. 

6 Replies to “Kis Japán Állathatározó”

  1. A cica cuki, fejét meg kellet volna simogatni, :D Amúgy a szifon egész jó képeket csinál, jó jó nem egy dslr gép, de azért elfogadható.
    Amúgy ez a kabóca mekkora, mert így nekem rohadt nagynak tűnik, (valahogy a Starship troopers óta nem komálom a nagy rovarokat nah :D )

  2. Youkai: A kabóca nagy. Az ott mellette egy útpadka. Szerintem olyan 5-6 centis lehet, de nem mértem meg.

    Vale: Itt mindig borzasztó meleg van nyáron, és a magas páratartalom miatt nehezebb is elviselni, mint az otthoni forróságot. Viszont van mindenütt légkondi, és nem muszáj kimenni a kellemes éghajlatú épületekből… suliba is lehet menni busszal például, ha nem sajnálod rá a pénzt. Csak én vagyok ilyen séta/bicikli fanatikus.

Leave a Reply