rövidhírek

Élek. Megjött tesóm Japánba, és sikeresen fölszedtem a reptéren. Megnéztem az Indiana Jonest, és nem értem miért hypolják ezt az egész franchiset. (Lara rulz.) Valamint ráborítottam a MacBookra egy liter graprefruitlevet, és úgy tűnik annyi is neki végleg… Boldog névnapot nekem.

3 Replies to “rövidhírek”

 1. boldog névnapot!
  Amúgy almára csak alma levet lehet önteni, ha már szabad poénkodnom.
  Amúgy javaslom a szárítást, hátha használ, bár ha az alaplap füstölődött, akkor tényleg Auch :(
  Bár talán az ebay-en találsz használható macbook alaplapot-ot vagy olyan komplett macbookot, aminek aksija, vagy lcd-je hibás,én azokat a német e-bay-en 100 Eur körüli áron láttam, szóval akkor már csak csavarozgatni kell.
  Amúgy nem adok linket, mert szétrúgná az egész oldalt, de ezt már mások is összehozták, kutyával és bögre forró kávéval …
  Bár szerintem ez téged most, nem vígasztal

 2. Utólag is sok boldog névnapot!
  Laptopot szedd szét. Távolíts el róla MINDEN áramforrást, inklúzíve esetleges “onboard battery”-t. Várd meg, míg az elektrolit kondik bizonyosan kisülnek (1 nap.) Aztán a NYÁKokat szépen langyos folyó vízzel misi-mosi. Azután tedd ki, és teljesen hagy kiszáradni magától. (1 hét minimum). Egy kis kontakt spré kelleni fog még a szalagkábel- és egyéb csatlakozóknak.
  Ha nem mekkent meg a gyümkölcslétől, akkor szerencséd van. (Attól függ, hogy milyen és mekkora feszültség alatt álló részeket ért. De csak a gyümölcslevet kiszáradni hagyni belőle nem elég, a visszamaradó cucc korrózív, és a NYÁK vezetők közötti kis távolságot figyelembe véve bőven elektromos vezetőként funkcionálhat. NYÁK-ot mosni a közhiedelemmel ellentétben lehet. Csak meg kell várni amíg _teljesen_, _magától_ kiszárad. És nagyon kell figyelni a forrasztott áramforrások eltávolítására előtte. Ezek kiforrasztása csak “Weller” stílusú pákával történhet, pici heggyel. (Tekintettel, hogy ezek a nyákok minimum 5 rétegűek, nagyon koncentrált hő kell. De csak max. kb 280-290 °C).

Leave a Reply