amakudari

Ülök a gép előtt, és azt hallom, hogy valahol közel víz folyik. Kinézek, hétágra süt a nap, esőnek nyoma sincs. Kinyitom az ablakot, és látom, hogy fentről ömlik a víz az erkélyre. A száradni kitett törölközőm már teljesen átázott. Csőtörés? Kimegyek, és megnézem: egy jómunkásember slaggal mossa a közvetlenül felettem lévő lakás ablakát és erkélyét. Az erkély szélein persze dől az áldás lefelé. Lenéz a csávó, és azt mondja: sorry. Amúgy szeretek itt lakni…

3 Replies to “amakudari”

  1. Szerintem látta a szemedet, ahogy villan. s gyorsan elnézést kért, mielőtt valami csúnyát csináltál volna, vele, meg a csővel.
    Amúgy ahogy én nézegetem az árakat, a földszintem vannak a legolcsóbb és a legkisebb lakások, s emeletenként növekszik, az ár és a méret? Helyes a hipotézisem ?

  2. @Youkai: gondolom ez mindenütt hasonlóan van, az otthoni lakóparkokban is lent vannak a kicsi és olcsóbb lakások. Itt a sűrűség miatt is fontos: lentre kevesebb fény jut. Viszont a legfontosabb tényező, az a vasútállomás közelsége. Egy állomásközeli lakás sokkal drágább.

    @oPal: A szomszéd srác erkélye már lassan félig van fél literes PET palackokkal…

Leave a Reply