Július 11: 3G iPhone Japánban

A legdurvább része az idei WWDC keynotenak szerintem az a rész volt, amikor a térképen pörgették végig az iPhone-t bevezető országokat. Ekkora számra szerintem kevéssé lehetett számitani. Ez a kép pedig gondolom igencsak szívmelengető az otthoniaknak:

WWDC 2008 Keynote Hungary

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy mi voltunk a 42-es ország. :D Na és persze jön Japánba is, méghozzá az első körben, július 11-én. A SoftBank be is jelentette nem sokkal a WWDC után.

Ezzel akpcsolatban azért van egy pár dolog, amit nem értek. Ugyebár Steve azt állította, hogy a 8GB-os modell maximum 199 dollárba fog kerülni a világon bárhol. Innentől mondjuk a T-Com megcsinálhatja, hogy aranyárban adja nálunk? Egyúttal próbálják szigorítani a feltörés szankcionálását: az új iPhone-t már a boltban kell aktiváltatni, nem az iTunes Storeban. Ami nekem, nem világos, hogy lesz-e független telefon. Vagy az Apple boltjaiban és a viszonteladóknál is az adott ország szolgáltatójának SIM-ével dobozolt telefonokat lehet csak megvenni? Ha veszek itt egy telefont, azt utána otthon tudom majd használni? Ha szolgáltatófüggetlent akarok, akkor az drágább lesz?

7 Replies to “Július 11: 3G iPhone Japánban”

 1. Szerintem itthon is 199 dolcsi lesz bár, Abszurdisztánban bármi lehet. Amúgy ennyiért megéri. Mondjuk én vodás vagyok, de ha jó áron adják és jó előfizetéssel akkor veszek egyett ipodnak tökéletes, ami tud telefonálni. Végre jó pozicionálta az apple, s belátta, hogy a nokia N sereies-t nem nagyon lehet verni. Szóval szerintem megéri az árát, mostmár, csak az lesz a gáz szerintem, hogy mondjuk elviszed 30k ért a telefont a T-től de a havi díj vagy 10-12 k lesz, 2 év hűséggel. Ekkor viszont szerintem bukó lesz nálunk de nagyon.
  A feltörhetőségről meg annyit, hogy eddig talán csak az N73-t meg az N95-t nem tudták feltőrni, mondjuk csak a Nokia tudja függetlenné tenni őket, egy speciális webes alkalmazáson keresztül, ami legalább annyira védett, mit egy netbank. Szóval lehet hogy az lesz, hogy veszel egyett kint és itthon lesz belőle egy szép ipod touch :(.
  Amúgy a régiből Francaországban volt független kb 1000€ körül vicces, de vették. Az orosz programozók meg ez alapján függetlenítették a régit. Szóval az lehet még az esélyed, hogy a ruszkik megtörik, s akkor lehet simet cserélni benne. Már ha lesz egyáltalán Sim benne. Szóval én a helyedben várnék vele egy pár hónapot :D

 2. Mivel minden Apple termek euroban kerul ugyanannyiba, mint a tengerentulon dollarban, nem tudom elkepzelni, hogya T-mobil is ennyiert adna. Mar csak azert sem, mert Amerikaban 7 illetve 8 szazalek a VAT, nalunk meg ugye 20 az afa. Masreszt, ha a mostani magyar mobilpiacot megnezzuk, es ide bedurranna 31e forinttal a 3G-s GPS-es iPhone, akkor egy ev alatt fel Magyarorszag atallna ra. Ezt meg a T-Mobile sem akarhatja, veget erne egy korszak, amikor a nyugaton epp kimeno tipusokat itthon haromszoros aron arulhatja.
  A masik dolog ami erdekes, hogy most mar hardverileg siman all az iPhone egy GPS-navigator szintjen. Vajon lesz autos navigacios szoftver? Es lehet autos terkepet venni? Es olyat is, ami offline (hiszen siman elfer a 8 gigan, es halozat=internet sincs mindig mindenhol).
  Jo sok kerdes, es izgi a dolog. Aki meg tegnapelott vett iPhonet, az most veri a fejet a falba.

  PS Pont a japan debutalas miatt sejtettek elore, hogy jon az tipus. Mar nehany hete publikus, hogy japanban is bevezetik… …japanban meg mar nincs hagyomanyos GSM halozat, csak 3G illetve nagyobb varosokban 4G.

 3. SIM lesz benne, a japán oldal szerint tartozék a SIMカードツール (SIM card seal) bármi is legyen az.

  Azt tényleg mindenki tudta, hogy lesz 3G, főleg mivel az Apple rendelt egy tonna chipet. :P

  @Szak1: Nem hiszed el, de fél órája éppen ezt a GPS dolgot ecseteltem Norbinak ebédnél. :D

 4. “Ugyebár Steve azt állította, hogy a 8GB-os modell maximum 199 dollárba fog kerülni a világon bárhol.”

  Nem ezt állította. Ez hangzott el, amikor a július 11-i 22 országról beszélt: “and in almost every one of these countries the price is a maximum of $199, all around the world”

 5. Számomra a kérdés az, hogy 199-ért az USA-ban, vagy Nagy-Britanniában kártyafüggetlen telefont kapsz-é, avagy sem. Mert az oldalon ez van:
  199*
  legalul pedig:
  *Requires new 2-year AT&T rate plan, sold separately.

  Nosakkor én ezt nem értem.

Leave a Reply