Air vs X300

hh írt az X300-áról, ami a Lenovo/IBM válasza a MacBook Air-re. Legalábbis a marketingesek szeretnék így beállítani:

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Ez a reklám mindenesetre száni. Oké, értem én, hogy rájátszanak arra, hogy az Airben csak egy USB port kapott helyet és nincs benne optikai meghajtó… de az miért poén, hogy egymásba dugnak negyven USB-hosszabbítót majd egy külső CD-t? Amikor a borítékba nagy nehezen betuszkolt X300-at húzzák ki, már röhögtem. Vicces az egyujjas kinyitás is, amit úgy értek el, hogy visszafelé játszották le a lecsukást.

Félreértés ne essék, biztosan jó cucc az X300 (bár engem riaszt az IBM utilitarista designja), de a reklám szerintem iskolapéldája a trying too hard problematikának.

Más kérdés, hogy az Apple-ellenes geek célközönségnek tuti bejön az effajta jópofáskodás.

5 Replies to “Air vs X300”

  1. Én halálra röhögtem megamat rajta, pedig nem vagyok mac ellenes. x61 már volt a kezemben(X3000-es elődje), hát az tényleg pici, s tényleg 8 órát megy a haver azt nyúza irodára s úgy tölti mint egy mobilt 2 naponta, vagy 3 napont használattól függően, bár nagyobb aksi van benne, ami kilóg a síkjából. Mondjuk abban sincs ODD.
    Az Air-el az a bajom ami miatt a x3000 bejönne, ha tényleg sub, sub noti kellene. a lenovoban van odd, van usb, meg amit akarsz jah és gyárilag csak SSD-vel szállítják(látszik is az árán :( )Az Air szerintem egy konzol, abban a memoriát nem bővítheted, max a vinyót cserélheted, ha szét tudod szedni, a mem bele van forrasztva. Az Air inkább szép mint használható, azoknak találták ki akik max prezentációra használják átrepülik az ocánt, frenkiznek vele egyett, prezentálnak majd hazamennek. A lenovo tényleg munkára van kitalálva, benne van minden, tudsz dvd/cd pörkölni vele, vagy olvasni vele, nem kell szenvedni, ha még egy usb stick előkerül vagy mobilnetezni akarsz cd írás közben, stb stb…
    Szóval ha apple noti akkor inkább macbook jön be nálam az air maradjon azoknak aki játszani akarják a fejüket. szerintem. Amúgy sok mac user is kicsit kiakadt az air-en. Valahogy úgy vannak vele mint anno Márkus László, az ominózus szerepben, “hogy mi került ebben a fotelben ennyibe? “

  2. A reklám tényleg erőltetett, de mégis inkább poén :) Itthon 2 ősöreg thinkpad van, és megbízhatóságba ott bőven van mint a rendes macbookok szerintem. Az Air szép, de nagyon divatgép.. Youkai mondta az egyik legjobb használati lehetőségét..

    Vagy akkor lesz még nagyon kihasználható, ha már nincs tényleg szükség semmi másra, mint az internetren cserélgetni az adatot wireless… (…bár ahhoz mobilnet se ártana) Sajnos Air nagyon lekorlátozza saját HWesen egyébként jó képességeit.

  3. én minden előítélet nélkül néztem meg, és mulattam rajta egyet. rámutat az előnyökre, és nem tagatja a hátrányt: a lenovo nagyobb, és végtelenül csúnya. de biztos működik. nekem mondjuk egy ilyen picur nem igazán jönne be — most is egy szélesképernyős, “nagy”, “média” notiról írok.

Leave a Reply