sesam.hu

sesam is Péter Szilágyi, Engineering Manager at IBM Cloud, residing in Budapest, Hungary. This is his playground.

webvideó technoblabla

Németóra van épp, tehát kihasználom az alkalmat, hogy valami hasznosat is csináljak…

Utánanéztem a böngészőben lejátszandó videó problematikájának. A célom az volt, hogy simán <object> tagbe ágyazva a böngésző válasszon magának plug-int, amivel lejátssza. Ilyen pluginja van a WMP-nek ha jól tévedek, Macen a Quicktime épül be a Safariba, linuxon pedig mplayerplug-in látja el ezt a feladatot.

A legnagyobb probléma az én House-videómmal az volt, hogy kódoláskor simán beadtam neki egy lavc-kodeket, ami az FFmpeg-projekt része, és FMP4 videót készített belőle. Ezt alapban a QT nem látja. A letöltött avi képe is nagy bazi fehérség volt csak nekem. Macen a Perian nevű ügyes kis kiegészítéssel lehet rábírni a QuickTimeot, hogy az AVI konténerben felismerje az FMP4-et.

Ettől persze még a beépülő meg se moccant nekem, úgyhogy most átkódoltam mp4-be (m4v). Kíváncsi leszek, ez kinek fog menni. ;)

Update: hát persze… a classid-s embed csak IE-kompatibilis (meg úgy látszik a Safarinak jó úgy is), minden más böngésző data taget szeretne. Részletesebben a Juicy Studio Object Paranoia oldalán.