Violet Hill

A Coldplay is úgy döntött, jó reklám ha ingyen letölthetővé tesznek számokat. Sajnos azonban nem éppen túl sikeresen oldották meg a dolgot: a közeljövőben megjelenő Viva La Vida albumukról csak egyetlen számot, a Violet Hillt lehet bérmentve megszerezni. Ráadásul ehhez országot, irányítószámot, email címet is meg kell adni, ami a rutinos internetezők számára azonnal kéretlen Coldplayes reklámemailek rémét vetíti elő.

Ez még hagyján, de a weboldaluk a nagy tömegek – vagy az alultervezett szerver – hatására egyszerűen elérhetetlen volt órákig. Aztán amikor szerdán végre sikeresen regisztráltam, a konfirmációs email a letöltési linkkel csak nem jött… másnap reggel találtam meg, de akkorra már a hatórás időlimit járt le, amin belül le kellett volna tölteni a számot.

Aztán újra regisztráltam, és el is feledkeztem a dologról. Végül tegnap, pénteken érkezett újra email. Ezúttal megemelték az időkorlátot, és 24 órát kaptam. A szám nem rossz, de semmi különös.

Viszont attól, hogy valamit ingyen adnak, még lehetne normálisan…

4 Replies to “Violet Hill”

 1. Teljesen egyetértek.
  Elamatőrködték.
  Ugyan engem nem érdekelnek, de biztos, hogy nem adtam volna meg az e-mail címemet. Van span e-mail címem is, nem azért, de minek. A piratebay-en is fent van a szám..

  Eleve nem értem, hogy miért nem torrentre rakták fel. Tök ingyen van, és még nagyobb hepajt lehetett volna köré építeni :D Mondjuk a piratebay-el közösen (akiknek nem ez lett volna az első) kisebb botrányt is kavarhattak volna.
  Még fejlődniük kell..

  Kíváncsi vagyok, hogy a nagyobb japán előadók közül mikor lesz valaki, akik ilyet csinál. Bár én ilyen kérdésekben eléggé begyöpösödöttnek látom arrafelé a zenei világot.
  Otsuka Ai-tól olvastam ilyesmiket..
  De reméljük, nincs igazam. :P

 2. helló
  szerintem meg nem semmi különös a szám. ha ezt mondod, akkor teljesen nyilvánvalóan nem hallgattál még életedben coldplayt. mert ha ismernéd az eddigi három albumukat, akkor tudnád, hogy egyáltaán nem semmi különös, és ez nem ilyen szubjektív vélemény, hanem egyszerűen ilyen zenét még nem írtak eddig, teljesen más, mint a megszokott coldplay. nekem elsőre sikerült letöltenem, úgylátszik nem volt szerencséd.
  ez a blog erről az egész dologról több mint silány, gyakorlatilag semmit sem írtál a számról, senkinek nem sikerült felkeltened az érdeklődését, szóval egyáltalán nem értek egyet szinte semmivel se, amit írtál:) helló

 3. @audiosultan: A SeSam.hu nem a Coldplayről szól, csak azért említettem meg, mert ingyen letölthető a szám. Engem ezek a trendek izgatnak főleg. Ezzel együtt amúgy már 3 Coldplay művem van. :)

Leave a Reply