designváltás

Végre találtam olyan kinézet templatet, ami tetszik is. (Design: Wolfgang Bartelme, coding: LEMONed) Úgyhogy violá, kék sesamhu. Egyelőre tesztüzemben, és nem véglegesen. Például tervezek last.fm integrációt, saját kommentek kiemelését, szebb címsort és ikonokat, a blogroll kiegészítését és a láblécbe még pár meglepetés elhelyezését, hátha valaki leteker odáig.

Annyit még tudni érdemes, hogy a design Firefox és Safari alá lett elsősorban írva, tehát Exploreren nem tökéletes. Én szóltam. Az Analytics szerint a látogatók körülbelül egyharmada használ IE-t, közülük is 50% a hatos verziót… Seriously…

Valamint említésre érdemes a Gravatar beépítése. Aki nem ismerné, a Gravatar egy olyan szolgáltatás, amely az email címhez egy kis képet (avatárt) rendel, és a Gravatart integráló oldalakon ezt minden konfiguráció vagy regisztráció nélkül megjeleníti. Tehát aki képecskét szeretne a nevéhez (ami, nem csak a sesamhun működik, hanem értelemszerűen minden Gravatar-képes oldalon ám) iratkozzon fel az emailjével itt.

Végül, de nem utolsósorban: sokadszorra is köszi sLD-nek a kommenteket gusztusosan elvágó PHP függvényért.

9 Replies to “designváltás”

  1. A dizájn nem rossz, a fekete-kék párosítás viszont kissé nehézkessé teszi az olvasást, legalábbis nappal. Lehet, hogy az én szememmel van a baj, de a fehér szövegek (bejegyzéscím, főcím, stb.) után nehezen tud átállni a blogbejegyzés kék szövegére.

    Illetve engem személy szerint zavar a bal oldalon lévő kék csík, ami pont olyan színű, mint a szöveg. Valahogy úgy érzem, mintha nem lenne része az oldalnak (az elején nem is vettem észre, hogy oda van kiírva, hogy ki kommentel, és kerestem az avatarkép, illetve a komment szövege környékén, a feket sávon belül).

    Persze ez is csak egy vélemény ;)

Leave a Reply