Apple Shop 1

A shinsaibashi Apple boltban voltam ma, hogy megnézessem a MacBook akkuját. Egy ideje minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyszerűen kikapcsol, ha akkuról használom. Eleinte csak alacsony töltöttségnél csinálta a hibernálás helyett, de már ott tart a dolog, hogy 70-80%-os töltöttségnél is boom, kikapcs.

Aztán kiderül, hogy az ember nem csak egyszerűen besétál egy Apple boltba, elő kell jegyeztetni az időpontot a szervizesekkel. (Lehet persze csak úgy besétálni is, de nekem délben azt mondták, hogy este hét felé van az első szabad időpont…) Úgyhogy holnap vonatozhatok megint Osakába. Mindenesetre kíváncsi leszek mit mondanak, mert nem igazán szeretnék új akkura kipengetni egy vagyont.

Viszont fogtam MacBook Airt, és azt kell hogy mondjam, hogy a MacBookom se egy malomkő, de az Air… meg hát ugye papírvékony. Ellenék vele azt hiszem, tökéletes lenne órán jegyzetelni. Valamint iPhone híján játszottam iPod Touchal is. Gépelni roppant szokatlan vele az elején, meg mondjuk az se segített sokat, hogy japánra voltak állítva a bemutatóra kitett modellek. De ami tényleg szédületes az az UI sebessége. Komolyan, mint a szél, úgy hasít, egyszer meg nem akadt.

Ezért gáz egyébként, hogy nálunk nincs Apple bolt, többek között ebben jönne ki a márka lényege.

One Reply to “Apple Shop 1”

  1. Most őszintén mit akarsz az apple Hungary valami Bejrútban bejegyzett garázscégé, aszem erről hörögtek anno 1-2 éve a beszéljünkmac és magyar mac-es fórumokon. Amúgy magyarhonban addig nem lesz nagy mac eladás, míg a apple shop netto ára az ostrák store bruttó árával egyenértékű, s akkor még nem beszéltem a privát mac kereskedőkről Bécsben, alapból 200 € volt majd minden mac és mac pro olcsóbb a hivatalos osztrák netes boltnál…
    Nem akarlak elkeseríteni, de gondolom tudod, hogy az akkuk a mobil cuccokban kb fél, egy évet bírnak, aztán kalap kapát és szívlapát nekik… :(

Leave a Reply