iwouldntsteal.net

http://iwouldntsteal.net/

Akárhányszor csak kiveszel egy filmet a kölcsönzőből, a nemzetközi médiaipar rákényszerít, hogy megnézd a propagandafilmjüket is. Állításuk szerint egy film letöltése ugyanaz, mintha ellopnál egy táskát, megfújnál egy autót, vagy zsebretennél valamit a boltban. Ez egyszerűen nem igaz – valamit lemásolni teljesen mást jelent, mint ellopni ugyanazt.

A médiaipar képtelen életképest alternatívát nyújtani a letöltésre; ugyanakkor sikertelen lesz a kampányuk is, hogy meggyőzzék az embereket, hogy a megosztás valójában lopás. Azonban egy területen roppant sikeresek – elérték, hogy törvénytelen legyen a filemegosztás, saját vásárlóikat tekintve ezzel bűnözőknek. Azzal érvelnek, hogy ezek a törvények az előadók érdekeit védik, a valóságban persze csak a saját bevételeik védelmét tartják szem előtt.

Mi Zöldek Európában és világszerte ellenezzük ezeket a törvényeket. Hisszük, hogy a vásárlók hajlandóak fizetni ha minőségi szolgáltatást kapnak reális áron. Valamint hisszük, hogy a megosztás a kultúra terjedését és nem elpusztítását eredményezi.

Hogy az ipar hibás propagandája ellen tiltakozzunk, elkészítettük a saját kisfilmünket. A különbség, hogy szabadon eldöntheted, megnézed-e vagy sem.

Hírmorzsa az Aftonbladeten.

A kisfilm letölthető verziója: torrent.

Webisztán: Nem lopok. Megosztok.

One Reply to “iwouldntsteal.net”

  1. Huh, hát én is kissé ideges leszek, főleg, ha a frissen vásárolt dvd-m lebűnözőznek, s most itt lehetne beszélni pro és kontra, a filmgyártóknak arra kéne ráébredni, hogy a fejőstehén meghalt, s hiába fúják dezodorral még mindig búzlik, azaz, az itunes és hasonlókat kéna nyomniuk ezzerel globálisan,mondjuk az itunes nem jó példa tekintve, hogy szarnak Austriától keletre lévőkre. Pedig szerintem megéné nekik.
    Amúgy szívem szerint szeretném, ha lenne a microsoft által anno egy “poén” videoban bemutatott “share your pain” technológia, én az dvd előzetesek alatt úgy szeretnék pár ezer voltott küldeni a RIAA/ASVA stb vezetőinek hátsójába, csak szerintem, ha ez a technológia müködne, akkor a vezetők már elszenesedtek volna a sok user gombnyomkodásától :D

Leave a Reply