4 Replies to “600 méter”

 1. Grat
  Mennyire pontosan mér ez a szenzoros cucc ? Mert ha a hibahatáron belül van, akkor.. :D
  Egyébként nagyon jó ötlet, kár hogy csak iPoddal megy. :\ Meg ahogy néztem speckó cipő sem árt hozzá. Vagy lehet a zokniba is tenni a szenzort ? :D
  Egyébként miért sensornak hívják? Nem az érzékel, hanem azt érzékeli a Receiver, nem ? Vagy gyorsulást mér, azért hívják annak ?

 2. Mondjuk 140 kilométer össztávnál a 600 méter szerintem belefér a hibahatárba, de nem ez a lényeg.

  Nyilván csak iPoddal megy. Ez egy olyan sirám amit képtelen vagyok megérteni. Az Apple-nek mi érdeke lenne piacra dobni egy olyan kütyüt ami nem csak a saját mp3 lejátszójával működik. Ez úgy néz ki hogy az iPod adja el a Nike+-t nem pedig fordítva.

  Másrészről az egész koncepciónak csak a fele a hardver, kell hozzá az iPod szoftver is.

  Azért szenzor mert mozgásérzékelő. Ha nagyon szőrszálhasogatunk akkor a cipőben egy érzékelő és egy adó van az iPod-hoz pedig egy vevő csatlakozik.

  A zoknis dolog azért kissé erős, az érzékelő nem kicsi ugyanis. A cipőben direkt van egy mélyedés neki. Amúgy – legalábbis itt – a “speckó” cipő nem drágább, mint egy teljesen általános más Nike. Ha meg az ember fut ez egy elég alapvető felszerelés, nem biztos hogy ezen kellene spórolni.

  Én is azt hittem, hogy ez mind marketing, de még egy rossz zokni is olyan hatással van hosszú távon, mintha szabadidődben parázson járkáltál volna…

Leave a Reply