Hogyan: reklámmentes Index.hu Safarin

Na, csak mert ilyen kis aktívkák az ötbetűs portálnál, gondoltam szólok, a hosts file átírásával értelemszerűen a Safari sem mutatja többé az Index reklámjait. Csupán a következő két sort kell elhelyezni az /etc/hosts fileban:

127.0.0.1 sher.index.hu
127.0.0.1 rehs.index.hu

És violá:

Index.hu without ads (thumbnail)

Lehet perelni.

5 Replies to “Hogyan: reklámmentes Index.hu Safarin”

 1. Én azt hallottam, hogy Japánban is megy az arcba reklámozás, talán még jobban is mint itt. (megerősítés szükségeltetik) Azért már igazán immúnissá válhattál volna.
  Pl japán zenei műsort néztem és ott nem is mentek el reklámra, hanem közvetlenül a műsorba szúrták be a reklámot és közben a háttérben meg mutogatták a vendégeket, akik erőltetett (kis túlzás) arccal próbáltak mosolyogni, meg különféle dolgokat csinálni, hogy legyen valami látvány is.
  Nekem ez úgy megy, hogy látok egy reklámot és két perc múlva arra sem emlékszem, hogy melyik cég reklámja volt, nem hogy mit reklámozott. Mondjuk a net abból másabb, hogy itt könnyebb blokkolni (és ha lehet akkor miért ne?), de engem annyira nem zavarnak, hogy ezért plug-in-eket telepítgessek..

  Ez az indexes fenyegetőzés meg egy vicc :)

 2. Ja, tudat alatti reklám a leggázabb, amit simán bárki összehoz, ha tv alatt alszik el …
  Amúgy én ahogy robban a balhé a zindexel reptéban blokkoltam a hírdetéseiket, firefox thx.. szóval érdemes most hihetetlenül gyors az index

 3. Valami olyasmire gondolsz, hogy tudat alatt ez valamilyen módon rögzül és ott fejti ki a hatását ? Hát lehet, de nem emlékszem olyasmire, hogy pl azért vettem volna meg valamit, mert többet láttam a reklámját, vagy mert ismerősebb lett volna az a termék, mint a másik.. Inkább megpróbáltam mindig utánajárni, hogy melyik lehet nekem a jobb.

 4. Persze, de volt anno a nagy “kalapos” kisérlet, vagy csak a Fight Club efektjei … Hófehérke, a 7 törpe meg egy nem törpe … :)
  Amúgy müködik volt amerikában egy kutatás, hogy jólakott diákoknak vetítettek egy filmet, amiben valami édesség volt, a film után meg kívánták azt a kaját…. Aztán a helyi hatóságok be is tílották a dolgott

Leave a Reply