Nincs új a Nap alatt

Gondoltam így este kiírom a francia Rosetta Stone-omat. Rövid úton kiderült, hogy a CD amit sietve vettem a boltban csak 650 megás (ki hitte volna, hogy gyártanak még ilyeneket). Mundjuk nem sokkal azután kiderült az is, hogy mindegy, mivel a dmg file meg 770 mega. És a rohadékot hiába mountolom, a feltelepített alkalmazás akkor is a (nemlétező) CD-n keresi az adatfileokat. Ennyit a warezolásról.

Úgyhogy eldöntöttem, hogy leírom mindazt, amit másfél napja fejben narrálok. Legalább egy dolog teljesüljön azok közül, amiket elhatároztam mára.

Ugyanis körülbelül másfél napja csak isoldét olvasok és filmeket nézek, ami azért valljuk be, hosszú távon nem éppen egy konstruktív tevékenység. Mentségemre legyen mondva, épp most jövök le a WoW-ról. Valamint odakint olyan hőség van, hogy a kutyát sem verik ki, mert elég. Én is csak esténként merészkedem ki CD-t venni meg futni, utóbbit sokkal kisebb hatékonysággal, mint azt szeretném.

Isolde egyébként jó. Nem szoktam blogot elejétől kezdve végigolvasni, viszont ez addiktív. Ezenkívül furamód bár “főként nyafogás” valahogy teljesen vidám, az embernek rögtön kedve lenne tőle a pszichiátrián dolgozni például. Szóval az alant vázolt témák elsősorban azért jöttek fel, mert olvastam róluk valamelyik bejegyzésben, aztán más dolgom nem lévén továbbgondoltam őket kb. egész nap.

Például a Pop, csajok, satöbbi, amire megint rá kellett ébrednem, hogy az a High Fidelity és így már ismerem is. (Mondjuk azt hiszem erre egyszer már ráébredtem, csak akkor valahogy feledésbe merült utána.) A sors iróniája, hogy magyarul volt meg a film, és mára eljutottam abba a fázisba, hogy hihetetlenül irritál a szinkron. Bocs. Sőt, láttam is valamikor középiskolás koromban, és csak arra emlékszem, hogy nagyon szenvedtem alatta. Szóval most, mondhatni érettebben ismét nekivágtam, ha már így dicsérik, és különben is az About a Boy (könyv) tetszett. Nos… bár ezúttal angolul, de még mindig elég fájdalmas és szenvedős, talán azért mert elég valóságos(nak tűnik). (Nem tudhatom kérem szépen, nem jönne össze az 5 csaj a top 5 szakításlistámba.) Talán annyi változott, hogy ismerem az összes említett zenekart, és jobban értékeltem Jack “SchoolOfRock” Black agymenéseit. John Cusack feje viszont – minden különösebb ok nélkül – egyre jobban idegesít. Na majd talán öt év múlva megint.

Ehhez kapcsolódik, hogy kiábrándító azon torrentezők száma, akik képesek tőlem közel egy megával húzni valamit, miközben 5 kbps-el csorgatnak felfelé. Valaki, aki ért a C++-hoz írja át nekem légyszi a libtorrentet, hogy lehessen IP-ket egyenként tiltani, komolyan. Hát már zsiványbecsület sincs a világon? Ez tipikusan egy olyan játékelméleti eset, ahol összetettben akkor járnak a legjobban a szereplők, ha midnenki kooperál (fel is tölt), és az egyéni haszonmaximalizálás (csak lefelé ezerrel) elterjedése esetén dugába dől az egész koncepció. Mondjuk mit várok, DC-s időkben is pont ugyanerről szólt a fáma.

Azért ha valaki feltalálna egy gépet, amivel online orrba lehet rúgni valakit, azzal nagyot lehetne kasználni.

Valamint volt még szó arról, hogy a konbino figyelmeztet, hogy kapaszkodjunk, és ez mennyire gáz. Na én pont ezért nem járok busszal suliba a legnagyobb melegben sem (pedig hegyen van) mert a nyomorult busznak be nem áll a szája. (Izé.) Figyelmeztet ha kanyar jön, figyelmeztet a mobiltelefon kikapcsolására meg hogy adjuk át a helyet az idősebbeknek. Minden megálló után megköszöni, hogy a Kobe Városi Busztársaságot választottuk. (Ja, van a légkondicionált busz meg a hegymászás. Kint 38 fok, 80% pára. Válassz.) Mindezt a legidegesítőbb porbankúszón udvarias japánnal. Az üresjáratokat pedig reklámokkal tölti ki. Komolyan, amíg felér összesen fél percet ha csend van a buszon. Zenével elnyomni nem lehet, mert jó hangos. Szóval erről szól kéremszépen az a fenenagy japán technológia meg kultúra, amit oly nagy divat imádni otthon. Az embert teljesen hülyének nézi a busz. Meg a mozgólépcső, a vonat…

Ha már itt tartunk akartam írni a sushiról is. Azt is nagy divat imádni, főleg otthon. Namost egyrészt ha valamit megtanultam itt, akkor az egyik az, hogy a sushi frissen jó (bár ettem max háromszor a négy év alatt). Ehhez képest Magyarország (hasamraütök) hétszáz kilométeres környezetében nincs tenger vagy óceán. Jó friss lehet az a hal mire a magyar sushibárba ér. A másik pedig, ami mondjuk szubjektív persze, hogy kétlem, hogy a sushi valójában az a gasztronómiai orgazmusbomba lenne, aminek imádói tartják. De tényleg, mitől annyira különleges a sushi és miért nem különleges a paprikáskrumpli? Miért van a világban sushi-kultusz és miért nincs Japánban mondjuk paprikáskrumpli-kultusz? Erről nekem valahogy a Háború és béke jut az eszembe, amiben a franciákat majmolták. Mert akkor az volt a trendi ország. Most Japán a trendi ország és a magára valamit is adó magyar fiatal a sushira izgul.

Megemlíteném, hogy egy hét kinttartózkodás után anya és barátnője közölték, hogy most már azért unják egy kicsit a japán kajákat és ennének példának okáért egy kis paprikáskrumplit.

Ja, és tegnap (is) voltam futni. Ismét volt Nike+ reklámos pillanat, amikoris felfedezek valami olyat, amit egyébként nem. Ilyenből kettő emlékezetes volt eddig: amikor találtam egy elsüllyedt hajót kikötve a többi közé (Az orra közel volt a vízhez és ki volt világítva, gondolom hogy ne parkoljon rá egy másik hajó. Ja, este volt.) és amikor tökegyedül futottam tájfun idején az esőben és a rakpart deszkái közül kimászott egy kíváncsi rák. Ezúttal vihar jött. Először csak a hegyek között villogott valami. Még az is eszembe jutott, hogy valami elkésett obonzáró tűzijáték. De nemsokára közelebb jött a hepaj, és akkor már nem lehetett nem látni, hogy villámlik. Az eső csak csepergett, és én ilyen villámokat még nem láttam… egy-egy felvillanásnál behálózták az fél horizontot, vízszintesen és összevissza futottak a lilától rózsaszínig terjedő színskálán, közvetlenül felettem.

Aztán hazafelé “kukáztam” egy teljesen használható üveglap-tetejű fonott izéből készült asztalkát. Hazahurcolás közben újabb tapasztalatokkal gazdagodtam, miszerint a kerek üveglapot baromi nehéz kézben vinni, mert lelógatva kicsúszik, valamint minden más szállítási formában igyekszik kigurulni valahogy a szorításból. Otthon pedig kénytelen voltam szembesülni a ténnyel, hogy kerek üveglapot lemosni sem túl kellemes, mert továbbra is gurul meg törékeny. A kukázást pedig úgy kell érteni, hogy ki volt rakva az utca szélére a szemét mellé, a’la nyugati lomtalanítás – amúgy teljesen bolti állapotban – nekem meg megtetszett. Meg amúgy sincs asztalkám.

Találtam ezen kívül linket egy indexes Neil Gaiman interjúra, ami gondolom azért nem indexesen fikázó, mert kénytelenek voltak legalább nagyjából azt írni, amit Neil mondott. A honnan veszi az ötleteit kérdésen pedig hatalmasat kacagtam. Ugye.

Nem utolsósorban pedig megemlítem, hogy szerintem sem túl jó a sesamhu kinézete, főleg hogy már jó ideje ilyen. Nameg valóban túl emokides és bizonyosan szénné röhögi magát a nyálas/gagyi/gyerekes (nemkívánt törlendő, lista tetszés szerint bővíthető) főoldali idézeteken az igényes és kiváló ízlésű valamint roppantul felnőtt Magyar Internetező. Viszont legalább nem olyan mint a free(tucat)blogok roppanttrendi templatejei. Nincs benne például mikrocsíkos felület. Meg nem is (japánosan) minimalista. És jelentem, nem érdekel, hogy a sans-serif betűtípust jobban lehet olvasni. Redesignhoz kellene valaki aki ért is valamilyen rajzolóprogramhoz nem csak az én trial-and-error szintemen. Valamint mivel megélhetési egyetemista lévén úgysem kell mások véleményére adóan reprezentálnom magam, marad az underworldös sötét olvashatatlan sesamhu.

Amúgy pedig elgondolkoztam, hogy engem tényleg olvas-e valaki, meg ilyesmik. Mármint azon a néhány emberen kívül, akikről tudok és többé-kevésbé ismerek is. Így eme nem annyira rövid bejegyzés végére gondoltam beteszek az épp aktuálisan foglalkoztató kérdésekből hármat. (Arról is szól a teszt tehát, hogy eljut-e a Kedves Olvasó idáig.) Hátha bebizonyosodik valami gyakorlati haszna is a journal-írásnak. Aki tud válaszolni, ne habozzon.
1) Miért kezd el futás közben (időnként) körülbelül egy-másfél kilométer elteltével iszonyatosan görcsölni a hasam? Mármint ha nem kapok levegőt a párától, vagy megfájdulnak a lábaim azt érteném, nade hasgörcs?
2) Miért vagyok álmos napközben, úgy is hogy több mint eleget alszom. Mégis zombimód kómás és aluszékony vagyok egész nap. Ha valamibe belefognék öt perc alatt elfáradok. Alacsony vérnyomás? Levegőhiány?
3) Második kérdésből kifolyólag: a légkondi vajon fúj-e be friss (kinti) levegőt vagy csak a belsőt keringeti, ami lakásom alapterületét (don’t ask) elnézve villámgyorsan oxigénmenetsül.

22 Replies to “Nincs új a Nap alatt”

 1. Ja olvas.
  Es neha kerdez es neha neha valaszt is kap.
  1) Talan olyan helyen lesz es futsz ahol nem a hunok portyaztak egykoron :)
  2) Valami olyasmi hogy tulalszod magad azaz igyekezz mazohista modon kb 8 orat aludni lehetoleg 20 es 6 ora kozott (ez nem 8 ora tudom csak kozotte legyen.) “Alacsony vérnyomás? Levegőhiány?” Oregszel :) ?
  3) Passz. A hagyomanyos egyszeru legkondi csak egy furan felszerelt hutoszekreny… Azaz nem jut be friss levego sot ha bejut romlik a hatasfoka.
  2007 augusztus 20 19 00 szakado eso budapest.

 2. Nyugi olvasunk, csak néha hiányoljuk az interakciót, khm.. commentezni azért szoktam mert van véleményem, s kiváncsi vok a másikéra. Mondjuk én sem ítrtam semmit a saját portámon, szóval “kusba” rakom a szájszervemet ezen a téren.
  A kérdésekre a válaszok: (hogy használnak -e azt nem tudom ..)
  3, Szeritnem csak belsős levegőt keringet, én még csak olyat láttam Magyarhonban, de elvileg hallotam róla, hogy vannak olyanok is amik már tudnak szellőztetni. Amúgy ha van egy kis kalandvágy
  benned, akkor csak a légkót járasd lehetőleg egy égő gyertya mellet, ha elalszik akkor gáz van …
  2, Szerintem alacsony vérnyomás, + időjárás kombójának negatív hatása. Megoldás kávé, redbull vagy bármi ami felizgat, ergo felnyomja a véredet a fejedbe addictiv használata (esetleg csinálhatnál egy nagy japán energia ital tesztet .. :)
  1, Jó kérdés, s mivel nem vagyok sem belgyógyász sem sportorvos azt mondanám magyaros egyszerűséggel, hogy “szarul ” légzel , ergo zihálva, ezért megy egy kis levegő az izmok közé, ergo fáj mint a veszett fene :(, De én azért keresnék egy normális dokit, vagy hanyagolnám a futást, vagy kicsit tanulnék jógázni, az lehet, hogy segítene, mélylégzés meg miegymás..
  Én anno úgy “teszteltem” a blog olvasottságát, hogy beszóltam a lokális Neonáciknak, hát annyi kommentet nem kaptam egy postra :)
  Mondjuk én ezt nem ajánlanám, csak ha nagyon “serious ” vagy…

  Amúgy én már otthon ott tartok, hogy a Reformkonyhától vagyok rosszul, s gyakorlatilag nagyon sok mindenre vagyok képes egy kis pacalért, szóval én nem fogok nagyon átszokni a sushira bár ha rákattanok akkor annyi a tengeri élővilágnak, de tekintve, hogy nem szeretem a halat, max az akváriumban, ez azért nem áll fent..

  Jah torrent, hát kérlek nekem is van 8-10 Mbit-em , de mivel kébeles a net amikor töltök le akkor a feltőltési sávszéll zabálja a letöltésit, hogy miért megmondom fogalmam sincs, illetve van, de bizonyítani nem tudom, hogy meg kifejtem a véleményemt az isp minimum beperel becsületsértésért, megy hogy miért emlegetem én az ő anyukáját negatív jelzős szerkezetbe. Szóval nem marad más, mint limitálni az uploadot hogy legyen valami down :(
  Mondjuk ha végeztem megkapják az én fél megabitemet, mondjuk mostanában a bit***en-en vettem észre, hogy alig megy a letöltés, meg gondolom, nem hallotad, hogy szépen csendben itthon az upc lekorlátozzta a torrentet :(
  Szerintem mások is, de itt visszajön az előbbi mondta, az isp-el kapcsolatban . Szóval nem mindenki tapló, csak “sz*r” a szollgáltatója :(( Aszem az azureusban van ip ban, de erre nem tenném az életemtet..
  Amúgy lol lehet, hogy a busz ugat hozzád :) kérdés, a wc deszka is beszél már, vagy ez csak valahol hallotam, kérlek erősítsd meg vagy cáfold, amúgy amikor utóljára BKV-val utaztam kb 1 éve akkor már azok is dumáltak, hogy a kövi állomás a Baross tér..

  Jah lehet desing-t alakítani, aki nagyon ráér és éhező grafikus/flash mágus/mangaka/rajzmenéses emó csaj az illető, a kivánt rész aláhúzandó, de amúgy kinek van erre ideje???? Amúgy nekem tetszik
  jah a Vaild Xhtml-re válaszolva én jobb vagyok mint az index és az origo :P
  Jah WOW ne szokj le rólla most jön a kövi kieg, szeptembertől ismét lehet nyomni :) Mondjuk néha jó egy kis pihenő benne, én már kissé untam, hogy a a 6X-es druidommal kerülgetem a 70 Be Lockokat :(
  Nah most ennyit, további szép estét

 3. Na ilyen hosszú bejegyzést sem írtál mostanában.
  Néha én is azt hiszem, hogy senki sem olvassa a sesam.hu-t a hozzászólások számából következtetve, ami erősen a 0-hoz közelít átlagban (de mondjuk máshol sincs több) :D De ez nem is lehet mindenkitől elvárni, pl lehet hogy nem érnek rá kommentezni, vagy nem ez az első számú hely, ahol ki szeretnék fejteni a véleményüket és inkább az idejüket mással töltik el \ máshova írnak. Ráadásul én azt vettem észre, hogy az internetezők többsége passzív, és meg sem próbál valami értelmeset írni.
  Én egyébként csak olyan blogokat olvasok, amiknek az írója valamilyen közvetlen kapcsolatban van Japánnal. Más blogok nem érdekelnek, ill nincs kedvem azokra pazarolni az időmet. Egyébként a sesam.hu-ra még az aoianime.hu-ról találtam rá (elég régen) és azóta ez az első számú blog, amit olvasok. No nem azért mert annyira érdekes lenne, hanem azért mert a japános blogok közül a tied frissül a leggyakrabban (mást meg nem olvasok szóval ez egy jó pozíciónak tekinthető nálam), ezért ezt is nézem a leggyakrabban. Néha olyan dolgokról is írsz, ami engem nem érdekel pl wow, és szívesebben olvasnék japánról.. pl amikor ellopták a biciklidet és szenvedtél az esőben a visszaszerzésével, az egy érdekes sztori volt és hasonlók. De ennek azért nincs értelme, mert ez egy blog és rólad szól nem arról, hogy mit szeretnének az olvasók. És mint már mondtam összességében jó helyen állsz a listámon.
  Még visszatérve, én azért olvasom a blogodat\az ilyen blogokat, mert érdekel Japán és úgy vagyok vele, hogy hátha elcsípek valami érdekes dolgot ezzel az országgal kapcsolatban. Néha ez sikerül is (máshol még ennyi sincs, úgyhogy jó állsz, ahogy azt már említettem). Igazából a japán popzene a hobbim, és emiatt érdeklődöm az ország iránt is. (Egyébként, ha valakit érdekel, én az a foodlfg vagyok, aki a jpop.hu fórumába írogat. Legalábbis ott lehet legtöbbször találkozni velem.)

  A design engem sem zavar (legalább nem olvashatatlan, nem úgy mint máshol), mert a tartalom fontosabb. A nyitólapodat meg kb egy évben maximum egyszer látom, mert http://sesam.hu/ van a könyvjelzőim között.

  A torrent tényleg csak úgy működik, ha segítik az emberek egymást. Csak az a baj hogy elég nehéz egyértelműen eldönteni, hogy valaki élősködő-e, vagy sem.
  Én egyébként nemérg váltottam át Azureusról utorrentre.

  A kérdésekre nem válaszolok, mert nem tudnék értelmes dolgot írni velük kapcsolatban :)

  További jó blogolást, én továbbra is olvasni foglak.

  ui.: a galériát is szoktam nézni

 4. 1. Passz.
  2. Elso opcio: nem eszel normalisan. Amennyit futsz, meg ugye pasibol vagy… Ha a hasadon sporolsz, a tested megbosszulja es bevagja a hibernalt uzemmodot energiasporolasi celbol. Tapasztalatbol mondom.
  Masodik opcio: Ingerszegenyseg. Szinten tapasztalat.
  3. Nem vagyok biztos benne, de ha nem kivulrol szivna be, akkor minek a kinti doboz? Es zug es van benne egy legkevero is… Szerintem kulso levegot hoz be, ugyhogy nem fogsz elhalalozni oxigenhiany miatt.

  Sushi: teny, hogy Japan-mania van szerte a vilagban (es ezt inkabb nem illetnem jelzokkel) de az is teny hogy a magyar izlelobimbokat nem egy sushi meg ugy altalaban a japan konyha ertekelesere talaltak ki. Erdekes modon olyan ismeroseim akik mondjuk a francia konyhaban otthon vannak, mind odavannak, hogy milyen finom a sushi. Es tenyleg az tud lenni. Ami a frissesseget illeti, lecsekkoltam itthon, fogalmam sincs hogy csinaljak, de ahova a nagykovetsegi diplomatak jarnak (es nem a megfizethetetlen Fuji!) ott pont olyan a cucc mint kint Japanban. 2000 forintert olyan szettot kapsz amitol jollaksz.
  Es hogy miert nincs paprikaskrumpli-kultusz? Pont azert amiert itthon sincs okonomiyaki- vagy yakisoba-kultusz. Ne felejtsd el, hogy Japanban se ulnek le otthon a csaladi vacsorahoz hogy egy jo kis sushit egyenek… Inyencsegnek, specialis, ertekelendo, szinte szent dolognak szamit a japanoknak is amit altalaban erre szakosodott helyeken esznek.

  Ahogy en latom a dolgokat. Egyebkent tok sokat rohogtem ezen a bejegyzeseden, foleg a buszoson (bar a Combino Susu hangjaval tenyleg nagyon gaz!), kicsit ugy tunik, meg vagy zakkanva, de mintha fel tudnad fogni humorosan a dolgot.

  Vizsgak megvoltak?

 5. Akkor már én is :)

  1., A kérdést én is passzolom. Jóval többet futsz akár egy alkalommal is, mint én egy fél év alatt, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.

  2., Ismerős helyzet. Nálam akkor szokott előjönni, ha nincs semmi tennivalóm, illetve, ha túl sokat alszom. A kettő együtt jobban “lefáraszt” illetve szedál, mint a 6 órányi alvás után egy 12 órás műszak. Kevesebb alvás, és több aktivitás elvileg megoldást jelenthet ;)

  3., Már majdnem leírtam az elméletemet, de aztán utána olvastam a dolognak. Sajna az derült ki, hogy a klímák – akár split kíma, akár hordozható – a külső részen csak a hőt adják le, levegőt nem szívnak be. Split klímánál a külső egység egy hűtőfolyadékot keringet, ami egy ventillátor segítésgével lehűti a levegőt. Mobil klímánál – aminél csak egy cső megy ki, és minden egy helyen van, ott a csőben csak a meleget szállítják el. Tehát friss levegőt nem ad a klíma, szellőztetni kell.
  // A harmadik verizónál, a párologtató rendszerű klímáknál a kérdés ugye nem is áll fenn, mert azok nem csinálnak semmit a kültérrel. //

  A sushi témához még annyit, hogy úgy tudom, hogy hazánkba fagyasztva jut el. A dolog pozitívuma, hogy az élősködik kihallnak a húsból, így akkor is steril, ha az ember nem süti meg. Legalább ennyit nyerünk vele :) De tényleg nincs valami nagy íze.

 6. Kb 3 éve olvaslak, főleg a japán élmények miatt, a 1-2. kérdést passzolom, de szerintem friss levegőt fúj, különben hamar megdöglenénk a légkondis buszokban, vagy egy zárt szobában.

 7. 3) A klíma kültéri egysége valóban nem juttat be semmiféle levegőt, ott hűl le a gáz, ott adja le a hőt (70-80% hatásfokkal). Az Ardin által közölt leírás teljesen szakszerű.
  P.s.: Soha senki ne próbáljon meg klímát szerelni!!!! Itthon mindkettőt én pakoltam fel kb. 3 éve. Halál! Persze, hogy ott van betonvas, ahol át kellene ütni a falat a csöveknek, miért is lejtene jól a kondenzvíz elvezető cső, stb. Én két napig kínylódtam a kettővel. Klímás ember felteszi egy óra alatt. (Jó, spec fúróval, meg egyéb…) Ez nem tudom, hogy jön ide, csak úgy hirtelen leírtam… :)

 8. 1: az a léped kontra vér oxigénhiánya :)
  3: ritka a külső légbeszivásu klima, de azok rendszerint elég nagy szerkezetek (plafonon egy 2×1 méteres “tégla”)

  Olvasunk ám, és üdv:)

 9. 1. rosszul veszed a levegot?
  kolat iszol elotte? ( bocs a feltetelezest de velem megesett pfffffff)
  2. nagy paratartalom? en mindig elalmosodok a fulledtsegben…
  (meg front elott stb)
  de magdinak igaza van az ingerszegenyseg is jo ok lehet (((-:
  3. nem tudom igazan, de amilyen a japan ablakszigeteles, (szerintem) bejut hozzad oxigen- legalabbis annyi amennyi kint van.
  De a nagy paratartalom miatt az a gyanum nincs tul sok kint se….

 10. hi! :)

  1. Mert futsz! Ahelyett, hogy otthon ülnél, tv-t néznél, és chips-et meg kólát tömnél befele :D :D
  2. Én is a páratartalomra tippelnék. Meg nekem is sokszor előfordult, hogy ha sokat alszom, nincs kedvem egész nap semmihez, csak az alváshoz, megint…
  3. Hallottam már olyan klímáról, ami kintről szívja a levegőt. Sőt az igazat megvallva, én azt hittem, a legtöbb ilyen. :$

 11. Sushihoz:

  Az atlanti óceánon fogott legjobb minőségű tonhalat is Japánba viszik, mert ott adják érte a legtöbbet. Így a magyar sushi nem azért rosszabb, mert nem olyan friss, hanem azért mert nem első osztályú halból van.

 12. Köszi!

  A klímában igazuk van az előttem szólóknak, ritka az olyan, ami be is szív levegőt, de pl a Parlamentben olyan van.
  Rosszul veszed a levegőt futáskor.
  Alacsony a vérnyomásod vagy frontérzékeny vagy vagy vashiányos vagy bármilyen vitaminhiányos vagy fehérjehiányosan étkezel? Talán főleg az utóbbi, ha sokat sportolsz.

 13. Mindenki: köszi a sok kommentet, teljesen meg vagyok hatva.

  isolde: Nincs mit.

  Laikus tapasztalataim szerint a rossz levegővétel máshol fáj. Közelebb a rekeszizomhoz és inkább oldalt.
  Fiatalabb koromban voltam vashiányos, lőttek vasinjekciókkal, vérnyomásom lehet hogy alacsony, legalábbis a gym mérője fura értékeket szokott lehozni. Legközelebb megjegyzem mennyi. Nem lehetetlen hogy rosszul is táplálkozom, sőt. :D

 14. 1: légzésre tippelek, vagy egyszerűen lehet hogy nagyon zötyögve lépsz futás közben és átrendezőni próbál hirtelen minden? spec. én 3 lépés után megfulladok, mint tapasztalhattad múltkor. dokit felkeresni?
  2: ha erre rájössz, mitől vagy mindig álmos, súgd meg nekem is.
  ötletek (a teljes nappali kóma ellen bejöttek nekem)
  ha nagyon “maszatosan” ébredsz reggel, akkor valószínűleg túlaludtad magad ettől is lehetsz álmos egész nap… egy délutáni 20 perces ledőlés is tud sokat segíteni ennek az állapotnak a normálisan tartásán. pl. este 6-kor nem akarsz már állva is elaludni, utána este 10-kor meg kukorékolsz az ágy szélén ülve, hogy nem bírsz aludni. ez nálam ugyanis egyenes út a késői fekvés-zombiság ördögi köréhez. (10-ker le kell feküdni és akkor is feküdni a sötétben, épp meghülyülsz az unalomtól. az is pihentet.)
  az esti fekvés időpontja persze egyéni életritmushoz alakítandó.
  esetleg éjszakai bagoly vagy? vagy valami-hiányos, unatkozol stb. ahogy a többiek is mondják. vagy ezek teljes összeadódása.
  3: légkondiból ezer féle van, a frisslevegős a legborzasztóbban drágább, tehát valószínű, hogy a bérbélyegcafatodban nem az van, csak belső keringtetésű, ami a hűtés során keletkező csapadékot vezeti ki és a külső egység csak a hűtési művelethez kell.

 15. “ami gondolom azért nem indexesen fikázó, mert kénytelenek voltak legalább nagyjából azt írni, amit Neil mondott”

  Ezt kikérem magamnak.

  Az interjú írója (aki maga is nagy Gaiman-rajongó)

Leave a Reply