sesam.hu

sesam is Péter Szilágyi, Engineering Manager at IBM Cloud, residing in Budapest, Hungary. This is his playground.

lady in the water

Briton’s body found in Japan bath, avagy veszélyes dolog angolt tanítani Japánban. Ide vezet az európai/amerikai kontrollálatlan japánmánia és a japánoknál előforduló beteges gaijin-fetisizmus. A follow-up cikkben (Father seeks justice for teacher) közölt kép alapján mondjuk elég pszichopata feje van a feltételezett gyilkosnak. A szerző dulakodást nem említ, vannak viszont szétszórt ruhák, szóval akármi is lehetett, ám én mégis arra hajlok hogy Ichihashi a főhunyó az ügyben.

Nem véletlen, hogy a feltételek az angoltanárok esetén általában a következőek: 1) かわいい 2) 女の子 Azaz aranyos/cuki és lány. Ehhez hozzátartozik (mielőtt nyughatatlan honfitársnőim nagy számban próbálnának emigrálni az országba, ahol “a csapból is anime folyik”) hogy a jól fizető, komoly állásokba anyanyelvűeket keresnek. Tehát USA, UK, Ausztrália. Ázsiaiak szóba sem jöhetnek, akkor sem ha ne adj’ Isten anyanyelvi szinten hibátlan akcentussal tudnak angolul. Csak a gaijin-fej a hiteles.

Az erősebbik nem tagjai szerintem nagyobb biztonságban vannak, legalábbis kicsi az esélye, hogy egy feltüzelt kielégületlen harmincas OL a kádba fojtja az angoltanárát…