comfort women

A japán külpolitika mindig is izgalmas területnek bizonyult. Nemrég újra fellángoltak a kedélyek, mikor az új miniszterlenök kérdőre vonta a kényszerítettségét a második világháborúban a japán hadsereg számára “fenntartott” koreai leányzóknak: Abe questions sex slave ‘coercion’. Ennek persze roppantul örültek Koreában: Sex slave denial angers S. Korea. Nos ugye 1993-ban úgy nagyjából elfogadták azt a történészek – és nem mellesleg egy vagon koreai-japán keverékgyerek – által hangoztatott tényt, hogy bizony itt tömeges szexrabszolgaság volt. Ami a legizgalmasabb ebben az egészben hogy az amerikai kongresszus ugyan miért pont ezt a pillanatot választotta, hogy a szenátusban elkezdjen egy Japánt megkövetésre sarkalló nyilatkozattervezetet tárgyalni. (Ez volt Abe nyilatkozatának oka.) Vajon mit akarnak elérni?

0 Replies to “comfort women”

  1. Hat Abe reszerol a jelen pillanatban ez sokkal inkabb belpolitika mint kulpolitika.
    Azon se lepodne meg mar senki ha nyaron nem torodve Kinaval o is elmenne a Yasukuniba… Az LDP eleg nagy bajban van, Abe meg nem nagyon jol muzsikal mint miniszterelnok.
    Amerikat meg gondolom (mivel ok is latjak hogy mi folyik itt ) azert egy kicsit aggasztja ha Japan politikusok belpolitikai manoverezesei biztonsagi bizonytalansagot okoznak a tersegben. Ha mast nem azt akarjak elerni hogy Abe kapjon eszbe…

Leave a Reply