flames

Egy linket követve jutottam el ismét egy érdekes oldalra… nem, nem linkelem ki, mert szerintem nem érdemes. Arra kiváló példa amit talán legutóbb az Index kapcsán emlegettem, hogy mekkora divat lett összegyűjteni, kategorizálni és apró részletességgel virtiolos hangnemben közölni valamely dolog hibáit. Valóban arra kellene felnéznünk, aki az alkalmazott szarkazmus szakavatott tudósa? Nem azt mondom, hogy Bólogató Jánosként mindent el kell fogadni úgy ahogy van a legkisebb kritikai észrevétel nélkül. Viszont ha tényleg mindig mindenben csak a szálka tűnik fel nem lesz egy idő után önbeteljesítően vacak az egész világ? Nem lehetetlen, hogy önmagunk fenenagy keresése az oka mindennek. Hiszen nem definiálhat engem, hogy mit szeretek – másik kismillió ember szeretheti ugyanazt. De majd jól megmondom mi a baj mindennel, és akkor elválasztva magam mindentől én lehetek. Éles határvonalak kellenek, nem szétolvadás.

Vagy rosszul látom, és ez csak a gyengék siráma, akik képtelenek megfelelően kritikus szemmel nézni.

0 Replies to “flames”

 1. Tudod, van a mondás, amit anno a PH!-n láttam, először, de lehet, hogy valahol más volt az “ősforrás”. Szóval emigyen szól:
  “Fikázni könnyű, alkotni nehéz”
  Szerintem eléggé lényegre törő megállapítás, de amúgy mi magyarok nagyok vagyunk abban, hogy sírjunk, hogy mi, mindet sz*r, (már bocsánat), de közben nem vesszük észre, hogy lehetne rosszabb is, élhetnénk Afrikában, nyomorban, stb. Vagy amit jó anyám mondogat, minidig, amikor kissé elegem van, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném, vagy ahogy szeretném, hogy alakuljanak.
  “Kisfiam gondolj bele, hogy másoknak mennyivel rosszabb lehet, te egészséges vagy, megvan mind a kezed lábad, gondolj bele abba, hogy másnak milyen rossz lehet…”
  Lehet, egy anyával vitatkozni ? :)

 2. Mindkettőtöknek igaza van. Az Index nagy abban, hogy lehet mindent lehúzni. Bár az is igaz, hogy van igazságuk is, csak éppen hogy ez a nihilista-relativista életszemlélet nem alternatíva. normális embernek..

  Cinikus kiosztó köcsögök.

Leave a Reply