postal services

Kezd kicsit elegem lenni a postából. Elmentem feladni az iskolalátogatásijaimat (de szép szó) és elfaxolni a bőröndválasztásom a British Airwaysnek. (Ezek is, Istenem, a 21. században faxon várják a választ.) A postásleányzó közölte, itt nem lehet ám faxolni. Esetleg kombiniben. Ezek szerint a japán postán a következő dolgokat nem lehet csinálni: bélyeget venni, borítékot venni és faxolni. (Nem vicc.) Nyugodtan átnevezhetnék bankra, komolyan.

Elmentem tehát… a koli office-ába. Csak kicsit lepődtem meg amikor kérdésemre válaszként kivágtak egy komplett faxgépet a pultra: vigyem fel a szobába és faxoljak. Persze előtte töltsem fel a prepaid telefonkártyát amit belső használatra adtak beköltözéskor. (A mögöttes ötlet az, hogy a szegény külföldiek felhívhassák a családjukat. A probléma csak az, hogy a bevezetett KDDI vonal szerintem Japán legdrágább telefonvonala. Komolyan, még az is olcsóbb ha a mobilomról telefonálok haza. Szóval a kártya – MY PREPAY CARD van ráírva full nagybetűvel – ideköltözésem óta ott pihent a borítékban.) Na a faxszal szenvedtem egy sort… de (szerintem) elküldtem a választ a BA-nek.

Most várom a következő questet.

0 Replies to “postal services”

  1. Huh, ez döbbenet, mondjuk én meg nap mint nap a magyarr királyi és császári snail postával szenvedek, ott meg mindent lehet csinálni de olyan lassúak, hogy … ááááá. Lehet, hogy 20 év múlva olyan lesz mint most a japán ????? A Netedhez nem adtak ip telefont?

  2. tok siman lehet a konbinibol faxolni en mar tobbszor megtettem. a fenymasoloval egy telefon van osszekotve valahogy ugy. 5 perc no prepayed card. ez csak for future reference, ha esetleg a kolin kivuli eletedben is akad hasonlo problema. mellesleg meg olyan postahivatallal nem talalkoztam ahol belyeget nem arultak volna japanban de lehet hogy te kifogtal egy nagyon- nagyon tokubetsut. meg valogatni is lehet hogy milyen kepeset akarsz mig mashol csak a tok sima madaras van. volt olyan hogy belyeggyujto rokonok miatt kerestem fel postat. Amugy belyeg meg boritek is van a konbiniben, a coopban is es ezek meg jobban utba is esnek mint a posta .-
    udv
    zs.

  3. huha mostanaban tele vagyok mindenfele boritekokkal (-: kar hogy nem tudtam. adhattam volna egyet/ megvehettem volna a maradek kilencet (-: remelem a borond osszejon.(bar mar ezt talan irtam)
    zs

Leave a Reply