sesam.hu

sesam is Péter Szilágyi, Engineering Manager at IBM Cloud, residing in Budapest, Hungary. This is his playground.

zórarend

Valahogy rendszeresen az történik, hogy elfoglalom magam mindenfélével napközben, vagy teljesen kikészít az egyetem, aztán nem blogolok. Pedig illene, hamár. Ugye.

Kezdetnek íme az órarendem:

Hétfő
1) Világ és irodalom (Igen, ilyen hülye neve van. Gyakorlatilag komolyzenével foglalkozunk, én sem értem mi szín alatt. Egyike az alapozó tárgyaknak, fejlesztendő a japánok – szerintem – alacsony ismeretét a nem-japán világról. Teljesen haszontalan óra.)
4) Nemzetközi kapcsolatok története (Tsukimura tartja, aki két évet az MTA-n kutatott. A Balkánnal foglalkozik, beszél szerbül, és tud magyarul köszönni. Ez az egyik legjobb óra eddig.)
5) Társadalomvizsgálat alapszeminárium (A teljesen értelmetlen név a fenti Tsukimura szemináriumát takarja, melynek témája a háború utáni rendezések változása a harmincéves háborútól napjainkig.)

Kedd
1) Mobilitás és világtörténelem (Az óra a Habsburgokról szól. Kiváló példája annak, hogy működnek az alapórák: van egy cím, és a tanár beszél a saját kutatásáról. Te bejársz látávnyosan unatkozni, aztán ha tetszik neki a fizimiskád, nem buktat meg.)
3) Büntetőjog (Büntetőjog-elmélet. Nem magolni kell, hanem gondolkodni. Rendkívül érdekes, de a vizsga állítólag nehéz…)

Szerda
1) Nemzetközi kapcsolatok története
2) Természet és energia (Fizikai/földrajzi alaptárgy. Nyilván ez kell a jogi karon…)
4) Német jog (Kiváló óra, mert angolul van, és kivételesen felvehetik másodévesek is. Amúgy nem szokták engedni, mert a másodéves az nem tud angolul. Sidenote: a negyedéves sem, de mindegy.)

Csütörtök
1) Bevezetés a nemzetközi jogba (A tanár halál szigorú, rengeteg mindent akar megtanítani, ezért rohanunk, mint a shinkansen… de legalább szaktárgy. \o/ )
3) Mikroökonómia (Sajnos még kellenek más szakirányok alapozó tárgyai is.)
4) Nemzetközi újságírás (Felemás a dolog, mert az óra teljesen japánul van, amitől szerintem elveszti igazi értelmét, nade én lennék az utolsó ember, aki a helyi oktatási rendszerben logikát keresne. Mindig más előadó jön. Viszont nincs vizsga, ami ritka.)

Péntek
2) Büntetőjog

Nos, ennyi. Hát nem csodálatos, hogy ismét a hét öt napjából, négyen van első órám? Persze lehetne rosszabb is, például öt. :evil: