különös kegyetlenséggel

Sokkterápiát tartanak a japánok. Először egy levéllel szembesültem, amit a jelenlegi internet-szolgáltatóm küldött, melyben közlik, hogy április elsejével megszüntetik a szolgáltatásukat a kollégiumban. A’la hirtelen felindulásból és minden különösebb ok nélkül. Majd a modemet adjuk le lent az officeban. Tulajdonképpen úgyis le akartam mondani őket, mert rendeltem ugye csekély 100Mbites optikai netet kábelTV-vel. Viszont eme új ISP, az NTT Nyugat-Japán is felhívott, melyben közölték, hogy sajnálják, de sok az új előfizető, szóval legkorábban is április második felében tudják egyáltalán elkezdeni kiépíteni a koliban a bázisállomást/routert, stb. (Értsd: ebből net jó ha májusban lesz.) Úgy érzem magam, mint akinek egy hónapra amputálni fogják a lábait… Mi a lilahagymát fogok én csinálni addig?

Más kérdés, hogy sokszor hiába van Internet. Ahhoz, hogy az ember külképviseleten gyakorolhassa a szavazati jogát egy kérvényt kell eljuttatni a lakóhelyén illetékes jegyzőnek. Nosza, kutassuk fel Szolnok Megyei Jogú Város Jegyzőjét. Nos, a magyarország.hu-n nincs ilyen irányú információ, és az önkormányzat weboldalának is a szolnok.hu linket adja meg. Ez utóbbi úgy néz ki, mintha két lelkes általános iskolás ganbarta volna össze valamikor a kilencvenes évek elején. Információ itt se sok van. Barátunk, a Google a szolnok megyei jogú város jegyzője keresőszóra elsőként egy 2001-es panaszlevél online változatát dobja ki, a szolnok megyei jogú város önkormányzata pedig a vendegvaro.hu releváns oldalát hozza le, ahol cím van, de a jegyzőről továbbra sem tudunk meg semmit. Hát gratulálok, kedves lakóhelyem. Ennyit az elektronikus ügyintézésről és az önkormányzati IT-ről. Végül ezen a teljesen irreleváns oldalon találtam egy nevet (Dr. Krizsa Sándor). 2003-as adat ugyan, remélem még nem váltották le. (A magyarország.hu-n is a krizsas@szolnok.hu cím szerepel. (Vérszagra gyűl az éji vad, tessék spambotok, ennivaló! ;) ))

A limonádé jó ötlet, de kell bele cukor, különben csak savanyú az is.

0 Replies to “különös kegyetlenséggel”

 1. Huh, ez tényleg az! Megtaláltad azt a két témát (Internet szolgáltató és a net sebessége és a Politika) amiről minimum 1 órát max a következő jégkorszakig képes vagyok dumálni/vitázni.
  Szerintem jól fogsz járni azzal a 100Mbit-el bár szerintem amire egy átlag ember használja a netet arra bőven jó egy 2/1-es Adsl is. De mondjuk ki az átlagember? Ha nekem mondanák, hogy 100-as netem lenne, akkor először örömömben körberohannám a tömbet órdibálva a boldogságtól aztán leülnék a gép elé lótusz ülésbe és meditatívan kivárnám azt az 1 hónapot. Mondjuk ha van aktív előfizetésed a WOW-ra akkor kissé szívás a dolog, de valamit valamiért.
  A másik a politika, hát bánhatod, vagy örülhetsz, hogy kimaradsz ebből a buliból ami most itt megy. A politikai sárdobálás már lassan eléri a szánalmas.hu szintjét. De legalább ingyen církusz van a népnek. S tényleg el kell menni szavazni, ez elvileg kötelességünk volna. A jegyző címét miért nem kérdezed meg a Gyurcsánytól a blogjában? Elvileg mind a ketten Kollégák vagytok :) Bár a te blogodat jobban szeretem olvasni, bár néha a Gyurcsi is megdöbbent.
  Jah és még valami a Teqila nem nyerte el a tetszésedet ??? :D

 2. oO? lenne egy pár kérdés, amit nem értek. az 100Mbites netér mennyit kell fizetned? én igazából azt nem értem, hogy hogyan van kialakítva az infrastruktúra arra felé. ezek szerint az optikai kábelek már ottvannak és csak isp-t kell váltanod -mostmár kénytelen is vagy- ? esetleg van más választási lehetőség vagy csak ez az új isp maradt? japán más részein is ilyen a helyzet vagy csak nállatok lehet 100Mbps net? az előző neted milyen volt ? :D

 3. Update!!!!
  Szóval megkérdeztem az “okosokat” S a következővel álltak elő.
  A Magyar Köztársaság elnöke a 2006. évi országgyűlési képviselő választás első fordulóját 2006. április 9. napjára, az országgyűlési képviselő választás második fordulóját 2006. április 23. napjára tűzte ki.

  A külképviseleti választás első fordulójára a magyarországi első fordulót megelőzően egy héttel, azaz 2006. április 2-án, vasárnap, a második fordulójára 2006. április 23-án, vasárnap kerül sor a Magyar Köztársaság Nagykövetsége épületében.

  Szavazni a választások mindkét fordulójában 6 és 19 óra közötti időben lehet, a Nagykövetség 2-17-14 Mita, Minato-ku, Tokyo cím alatti épületében.

  A külképviseleten történő szavazás érdekében a választások idején Japánban tartózkodó magyar választópolgároknak a magyarországi lakhely szerint illetékes jegyzőtől kérnie kell a külképviseleti névjegyzékbe való felvételét. A felvétel iránti kérelem jegyzőhöz történő benyújtásának határideje 2006. március 17. A kérelem benyújtásának részleteiről az Országos Választási Iroda a http://www.valasztas.hu internetes oldalán nyújt felvilágosítást.

 4. Hali!
  Lehet kicsit megkésve…
  A Krizsának már ne írj, az már nem up-to date. Egyébként fent van a http://www.szolnok.hu oldalon a keresett info! :))) (Önkormányzat–>E-Ügyfélszolgálat->Hivatali telefonkönyv)
  Jegyző, aljegyző:

  Dr. Szakali Erzsébet
  jegyző: (56) 503-443
  jegyzo@ph.szolnok.hu

  Dr. Sebestyén Ildikó
  aljegyző: (56) 503-440

  Ugye, ugye, nem minden a google! :)))

Leave a Reply