lillemor

Diliana rendszeresen a barátnőmnek titulálta anno a laptopom. Vagy bármiylen számítógépet, amit éppen birtokoltam. Szegény ha tudná, hogy Linuxon a gép neve mennyivel jelentősebb, mint egy Wines rendszeren. Lehetne csinálni statisztikát, de szerintem a lánynevek masszívan vezetnének. ;)

Akkor be is mutatom a jelenlegi “barátnőmet”:

Processzor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4200+
Alaplap: Gigabyte GA-K8N Pro-SLI (nForce4 SLI)
Video: MSI GeForce NX6600GT-TD128E (nVidia NV43)
Monitor: Mitsubishi Diamondcrysta RDT195S (BK) (19″ LCD)
Ház: Gigabyte 3D Aurora chassis (black) (GZ-FSCA1-ANB)
Merevlemez: Seagate Barracuda 7200.9 SATA NCQ 3Gb/s (ST3160812AS)
DVD: Pioneer DVR-110 DVD-ROM DVD-R-RAM CD-R/RW drive (OEM)
Operációs rendszer: Gentoo GNU/Linux (lillemor 2.6.15-gentoo-r5 #2 SMP)
Memória: 2 x 512MB Dual-Channel DDR400 RAM (PC3200)

Fejlesztési terület a hangrendszer. Sajnos az nForce4 on-board AC97 hangkártyája minden, csak nem jó. Mivel Linuxon a software mixing eszméletlen macera azt hiszem boldog lennék egy emu10k1-chipes SoundBlasterrel. Azon van hardware mixing. Ezen kívül gyönyörű Microsoft Natural billentyűzeteket láttam a Sofmapben. :D

Vizuális típusoknak a friss szobámat bemutató képek között ajánlom a böngészést. (A dolog története, hogy poltikatanulás közben annyira rosszul kezdtem magam érezni, hogy muszáj volt valami kreatívat csinálnom, és a délutáni nap éppen a kedvenc aranysárga fényeimbe borította a szobát.)

0 Replies to “lillemor”

  1. Jelenleg a helyzet az, hogy a laptopom még megvan, de nem használom. Igazából inkább amolyan desktop replacement mint magammal hordozós laptop. Elég macerás mondjuk felcipelni a hegyre, amire a drága egyetemem költözött. Szóval megpróbálom lecserélni majd egy elegéns vékony Sonyra. :evil: Majd egyszer…

  2. Nem fut, hogy rohadna rá a Macromediára az ég… Úgy lehet, hogy van fent egy 32 bites rendszered is, arra teszel Firefox-ot, és chroot-olsz. Állítólag. Nekem ennyit nem ér meg egy Flash-es oldal sem.

Leave a Reply