aim to misbehave

Mea maxima culpa: ;) ;) ;) :D
Nem tudom mire alapoztam ezt a Tokyo dolgot…

Ha már sztereotípiák, mára még egy utolsó: anno két japánnal együtt sétáltunk amikor Magyarországra terelődött a szó. Szintén sokszor kérdezik, hogy és milyen Magyarországon élni? Hát milyen lenne – nézek ilyenkor értetlenül – olyan mint Japánban. Innentől vált kellemetlenné a beszélgetés, ugyanis egyre kevésbé kezdtem érteni, miről beszél a japán srác. Annyi világos volt, hogy valami negatívumról van szó, mert a duó másik tagja arcán látszódott, hogy nincs minden rendben. Én arra gondoltam, hogy – mint azt már korábban tapasztaltam – úgy hiszik, Magyarország olyan, mint a Japánnal szomszédos K betűs országok, vagy valami elnyomott, elmaradott hely, ahol nincs autó, TV, számítógép… Reflexből válaszoltam, hogy nade mi egy demokratikus fejlődő ország vagyunk. Erre majdhogynem felnevetett, mondván a kelet-európaiak mind ezzel jönnek, hogy demokrácia így meg úgy. Ezen a ponton vesztettem el végleg a fonalat. Hajaj, tudnak ők úgy beszélni ha akarnak, hogy még a kötőszavakat se értsem. Megjegyzem, valószínű csak én vagyok paranoid üldözési mániában szenvedő, de úgy láttam nem igazán vették komoylan ezt az “ugyanolyan mint Japánban” válaszom. Ha ettől nekik jobb, nézhetnek úgy rám mint valami menekültre, akit megszabadítva láncaitól keblére ölelt a fényességes japán kultúra – én nem cserélném le az országunkat az övékére.

0 Replies to “aim to misbehave”

  1. Nekem volna egy ötletem a válaszra, bár lehet, hogy utána nagyon utálnak téged, meg minden magyart. Megkérdezném, hogy kik csinálták az amcsiknak az atombombát meg a hidrogénbombát, s hogy honnan származnak, ha nem jönnének rá maguktól akkor felvilágosíthatnád őket.
    Meg mondjuk bocsánatot is kérhetnél miatta. Aszem utána nem kérdeznének ilyen hülyeségeket. Vagy ha muzikálisak az illető, akkor kérdezd meg, hogy ki volt Kodály Zoltán. S hogy szerintük egy elmaradott ország ki tud-e nevelni ilyen embereket. De még lehetne sorolni.

Leave a Reply