PVP

Sokmindennel tartozom – többek között egy WoW-os PVP tapasztalatokról szóló bejegyzéssel. Aki ismert AO-ban az valószínűleg felkapja a fejét, hogy PVP? Hiszen és sohasem csináltam olyat, mi több, kifejezetten utáltam. Nos igen. Lehet, hogy azért van ez, mert a Blizzardnak sikerült eltalálnia valamiylen egyensúlyt ismét. Csodálkozásra ok nincs, elvileg magukénak mondhatnak olyan játékokat, mint a StarCraft, ami élő legenda és követendő példa hogyan lehet három teljesen különböző ám mégis kiegyensúlyozott fajt összerakni. A WoW a fajok és kasztok jóval nagyobb száma miatt egyértelműen nagyobb variációt is kínál, mégis sikerült megtartani azt, hogy bármivel lehet bármi ellen sikeresnek lenni, ha az ember megtalálja a megfelelő taktikát. Természetesen vannak olyan esetek, amikor ez jóval nehezebb, mint máskor, de midnenkinek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Itt jön be az újabb zseniális találmány, a battlegroundok léte. Aholis 5-15 fős csapatok mérhetik össze az erejüket különféle játékmódokban. Innentől még bonyolultabb a recept, szükséges a kasztok jó elosztása és a csapatjáték is. Nekem kis szintemnél fogva eddig a CTF módú WSG jutott osztályrészül.

A fenti egyensúlyról szóló triáda ellenére mégis miért van hát az, hogy a mi szerverünkön a horde tíz meccsből kilenc és felet 3-0 arányban hoz? Egyszerűen nevetséges alliance-oldali csapatok tudnak néha felállni ellenünk. A csapatjátéknak nyoma sincs, száz százalékban every man for himself hajtanak a HK-k megszerzésére. Vicces amikor a nyakamra száll hat-hét alliance játékos, látva a fél HP-val zászlót kísérő warror-t, miközben brit guildtársunk kacagva rohan el a zászlóval és szerez pontot a horde-nak. Úgy fest az alliance oldalon gyűlnek össze az elf-fetisiszta legfeljebb tizenkét éves CS-sek, akiknek a headshot WoW-beli megfelelője a rogue hátbaszúrása. Ezen kívül aztán mást nem is tudnak. Tesómat idézve: Tudod mit figyeltem meg a 10-19 WSG-ben? Az alliance beáll középre és HK farmolnak. Ennyi. Kár, hogy a játék a zászló megszerzéséről szól… Onnantól ha a guildből ketten-hárman összetartunk simán megtartjuk a támadó alliance-t miközben a védelem nélkül hagyott zászlót egy druid vagy hunter komótosan elcseni. Ennyi. Néha nehezebb dolgunk van, mert az alliance úgy dönt, itt az ideje a tízemberes betonvédelem taktikának. Előbb-utóbb azonban úgyis elhozza valaki a zászlót, kisurran a védelmen. Ehhez nagyban hozzájárul az, hogy az alliance-nak nem prioritás a zászló, ők a minél több kill-re hajtanak. Nem azt mondom, hogy nincs jó alliance-csapat persze. Időnként összeáll egy ütős kombó, amivel igen nehéz elbánni, mert összetartanak. Személyes kedvencem amikor öt hunter és öt rogue-ból áll a csapat. Tipikus alliance-hozzáállás. Mindenki vagy hunter, mert az az über solo class – vagy rogue, mert az a “headshot-ekvivalens”. Elég két rogue, hogy folyamatosan stunlock alatt tartsanak, és kész köszöntem…

Hihetelen a naivság vagy nem tudom minek nevezzem, amivel az általam csak NE rogue generációnak nevezett korosztály bír. Contested területen PVP flaggel mászkálnak teljesen egyedül. Aztán néznek nagyon, amikor a semmiből előugrunk, és agyonvágjuk őket. Nem egyszer, nem kétszer csináltunk ketten questet sLD-vel vagy tesóval amikor előbukkant egy-egy ilyen öngyilkosjelölt. Oly szánalmas amikor meglátva minket megpróbál láthatatlanná válni két DoT-tal magán. (A damage megtöri a hide-ot.)

Nos igen, van egy kemény (tizenéves) mag, akik a C-kosarú night-elf pixellányokra izgulnak. Majd kinövik, addig is elkenjük a szájukat a battleground-okon. Oké, aláírom, nekem is lány warriorom van, DE élőhalott. Különben is MMORPG = Many Men Online Roleplaying Girls.

Szóval vicces a dolog. Szép egyenletesen halad a guild az egyre magasabb PVP rangok felé. Köszönjük alliance. (/bow) Ja, és üdvözlöm Fejbebasz human paladin-t (/spit) aki – nevével ellentétben – nem igazán ütött senkit fejbe inkább ő kapott a fejére tőlünk. Őszintén, ki ad ilyen nevet a karakterének…

Sidenote: Aki a fenti bejezésből nem sokat értett, az lélegezzen fel. Ez csak azt jelenti, nem kapta még el azt a vírust amit online szerepjátéknak hívnak. Nem egy haszontalan addikt, hanem úgymond has a life. Maradjon is így. :) Esetleg néhány értelmező link a kíváncsiaknak: (Wikipedia a barátunk)
WoWCTFDoTNEPVPMMORPG

0 Replies to “PVP”

 1. Nos…
  Nem az.. az N.O.S. s semmi köze a Wow-hoz inkább a NFSMW-hez :)
  Én az “ellenséges” oldalon vagyok, szerencsére másik szerveren, ezért nem kell attól félnem, hogy félig átsütlek, a starfire-al :), aztán meg szarul érzem magam. De sajnos tényleg csak azt tudom mondani, hogy most már nekem is kezd elegem lenni a hülye gyerekekből. Az volt a legédesebb, amikor jött egy 25-ös rouge egy 27-es gnom warior (aszem) meg én akkor még 29 es Elf Druid, azt mondják, hogy menjünk Hordát ölni. Ez Wetlandon volt. Szépen átmentünk. Én speciel azért mentem, mert kiváncsi voltam a területre. De jöttek a 33-as vadak, azt állandóan menteni kellet a betyárt mert használni a képességeit rohadtul nem tudta, amikor meg odaérünk a Horda városához nekiugranak egy két kérdőjeles játékosnak. Az legalább 60-as volt. Ergo egy 3 fős csapatnak öngyilkosság, én átmentem katatonba, hogy meglátom, hogy mi lesz. Persze hulla hegyek lettek. Minálunk. Na mondom, ezt túléltem, akkor tápoljuk fel ezt a hülye betyárt, elkezdem feltámasztani, erre engem is levertek. Köcce. Mondjuk már megszoktam, hogy a Druidok azok akiket elsőnek ki kell lőni. Meg is értem, ha nem teszik igen kellemetlen dolgokat tudunk művelni . Különösen, amikor a nagy nehezen levert 60-as harcost visszarugdaljuk a csatamezőre :D (mondjuk volt, hogy elit questet egyedül megcsináltam, a mellékhatásokat képzeljétek el …)
  De mondjuk azt nem értem, hogy ha ülök az út mellett s épen a mannámat töltöm fel vagy kajálok, akkor mi a fütyülős barackpálinkáért jön oda egy undead priest azt kezd el gyakni? Bántottam én, nem is láttam. Az meg különösen kellems, amikor Astranart támadják a hordások. Ez már olyan rendszeres, mint az öngyilkos merényletek a TV-ben :(.
  A faj választásról meg egy egyszerű magyarázatom volt, voltam én is undead, s egyszer láttam egy Elf druidot harcolni. Az államat kerestem utánna :). Nem cserélném le max egy papra :) Vagy egy vérelf druidra. (meneküljön mindenki … mi mindenkit utálunk, csak varázsolni akarunk :D )
  A csatáknál viszont azt kell mondanom, hogy igazad van, egyszer megszereztem a zászlót azt rohantam, a csapat társak meg farmoltak… no comment.
  A fajok közti különbségekkel én akkor láttam meg igazán, amikor egy humán warriorral csináltam egy elit questet, s amíg én leöltem 2 undeadet, addig ő még eggyel sem végzet… Semmi támadó ereje nincs. A druid meg közelharcban ergo nulla kivéve macskaformában, akkor már más tészta.
  Mondjuk a horda védelmében el kell azt is mondani, hogy néha egész normális emberkékkel találkozok.
  Szerintem az ellentét a két tábor között soha nem fog oldódni, s a blizard is tesz rólla,hogy ne oldódjon. Nah ennyit most megyek, kell az XP a lvl 32 höz :D

 2. Bocs, de azt tudom, hogy én közelharcban a druidommal annyit érek, mint porcica a tornádó ellen. A warrior meg szerintem az volna aki meg üt azt az ellen hull… hát nem az volt. :( Legalábbis engem múltkor egy 42 Orc warrior úgy levert, hogy a köves út adta a másikat. Szóval ezt nem értem, mondjuk azt hallotam, hogya az embereket kb még a mókus is megtámadja :), de azért mégis. Mundjuk a warlock az nem rossz :). De ha nem jött volna, le én azt akartam mondani, hogy azért mert valaki magasabb LVL szinten van nem biztos, hogy tudja használni a képeségeit. Vagy szarok a fegyverei. :)

 3. Az én warrior tapasztalataim szerint nem úgy van, hogy ütök, és az ellen hullik. Arra ott vannak a dd classok (mage, rogue). A warrior állja és tartja az aggrot. Egy instance-ben felveszek egy pajzsot és egy egykezes kardot, és egyetlen fókuszom, hogy lehetőleg mindenki engem üssön, de semmiképpen se a priestet. Egykezes fegyverrel jóval szerényebb damagere vagyok képes természetesen. 1v1 én is leverek egy druidot. :P Leather-class, hullik.

 4. Hm…. azért a Druidokat nem kéne leírni. Különösen, ha elkezdek nyávogni :) a.k.a Catform :) Akkor nagyon veszélyes vagyok:) Mondjuk ha a warrior támad először, akkor gáz van, de hát azt is meg lehet oldani. Bár néha nem :(

 5. Persze leather meg cloth class hullik, bár ha ügyes akkor a warrt is le lehet nyomni. Mondjuk tesot azert nehez nekem meg nem sikerult ;) A cuccaim se nagy szám de szerintem az 1v1 gyakorlat hiányzik igazán. A bg-be kezdem belejönni :) (locks ftw)

  Hogy egy nalam uygesebb embert idezzem: A warr vagy nagyon egyszeru vagy lehetetlen. Egyszeruen van párr warr aki tudja mikor váltson stancet meg egyebek és nem lehet lenyomni…

Leave a Reply