spambots

A hétvégén újabb támadás érte a kommentezőmet. A SeSam vs spambotok harc újabb állomása szerint bár a hozzászólás szövegéből már kitiltottam a linkekekt, az url mezőbe még be tudtak írni a nyavalyás botok. Úgyhogy ezt is ki kellett kapcsolnom. Hogy mi az a spambot? Egy program, ami böngészi az Internetes oldalakat, és ha olyat talál, ahol kommentet lehet hozzáadni, akkor valami halandzsa szöveg vagy reklám kíséretében elhelyez egy linket. Kéred miért jó ez neki? Azért mert a keresők némelyike, például a Google, úgy rangsololja a találatait, hogy hány link mutat az adott oldalra más oldalról. Így ha egy oldal sok helyen van belinkelve, előrébb ugrik a Google találati listáján adott kulcsszóra kereséskor. Így nem csak reklámoznak a robotok, hanem elősegítik, hogy ha valaki az ő kulcsszavaikra keres, az ő oldaluk legyen az első a Google-listán. Jellemző adat, hogy eddig 1466 komment született, és ebből csak 67-et írtak valódi hozzászólók. A kommentek 95%-a reklám volt!

Na megyek harmadjára is japánismeret kanjitesztet írni.

3 Replies to “spambots”

  1. Igazából nem olyan sok idő, mert csak egy programot kell írni, azt futtatni egy gépen és kész. Hihetetlen hatékony tud lenni egy ilyen kis dög.

    Ugyan miért lenne baj, szeressük az ide mutató linkeket. (Ugye a Google… :D )

    A kommentnek pedig kifejezetten örültem, mert ez azt jelenti, hogy másnak is működik, nem csak nekem. Mert ugye lehet itt tesztelni agyba főbe, de az ördög – mint az közismert – inszomniás. :)

Leave a Reply