2/4 tsumari 5/9

A tegnapi bejegyzésembe súlyos hiba került, amely rossz fényben tüntethet fel egyes tanárokat ideát. Ezért azonnali hatállyal kijavításra kerítem. A japánismeret vizsga ugyanis tartalmazta a cikkek közül az egyiket. Japán jelenlegi fő import és exportcikkét ugyanis a cikk alatti táblázat tartalmazta. (Más kérdés, hogy Utsumi külön hangsúlyozta, hogy az adatokat nem kell megtanulni…) Whatever. :szarkasztikusan néz:

Ma reggel nyelvtanoztunk, szokásos teszt volt, az előzőnél talán könnyebb. Persze bármi történhet, nyelvtanból írtam már úgy 62 pontot, hogy azt hittem, tök jó lett. Plusz volt fogalmazás: A gépesítés elterjedésének köszönhetően az emberek boldogabbak lettek. mondatnak kellett 6-800 karakter hosszúságban ellentmondani. (Itt jegyzem meg, hogy mivel egy szó 2-3 karakter mindössze, ez a hossz nem összevetendő egy magyar fogalmazással.)

Tegnap még a szobámat is kitakarítottam, és bár a kétségbeesés fellege még nem szűnik feketébe borítani a jövőképem, valamicskét javult a helyzet. Ma Norbival összeülünk, hogy átnézzük a múlt év közgázvizsgáját. Legalább ebből jó pontot szeretnék.

0 Replies to “2/4 tsumari 5/9”

  1. Wow, I can’t believe that a Japanese or Hungarian magazine hasn’t pickup on this web site. I was so lucky that my Hungarian wife translated some of the postings because they give tremendous insights into how an Eastern European perceives life in Japan.
    I know I should have complimented the writer awhile ago when he wrote such descriptive prose of the everyday life in Japan but I procrastinated and now sesame is writing about his preparation for exams. The question is: do we have another Paul Theroux in the making, another travel writer with soul?
    Keep writing, sesam, and one day an unenlightened public will bathe in your revealing light and they will tread in your footsteps and see through your eyes a Japan that so few know so little about.

    swamibill

Leave a Reply