sesam.hu

sesam is Péter Szilágyi, Engineering Manager at IBM Cloud, residing in Budapest, Hungary. This is his playground.

revival

Hát ide is jó régen írtam, az biztos… Mindig akadt valami, ami megakadályozott, ha más nem, akkor az egészséges lustaságom. Amúgy is gyakran hallom, hogy, jaj bocs SeSam, a journalodat nincs időm olvasni, inkább mesélj, hogy vagy. Na mindegy, azért én hiszek abban, hogy még van, aki jár ide, úgyhogy lássuk mi történt mostanában.

A journal mellőzése nem a természeti csapások folyományaként következett be. Bár Japánban volt egy nem kicsi, 7.9-es földrengés, ennek a központja Niigata-tartományban volt, így – bár mi is éreztük – nem volt veszélyes. A központjában azonban akadtak rendesen problémák. 31 ember életét vesztette, és majd’ százezret kitelepítettek. Egy gát megrongálódott, és elárasztott vízzel egy adag házat, valamint kisiklott a shinkansen. Ez különösen fáj a japánoknak, mert erre ötven éve nem volt példa. Itt bejön a képbe az is, hogy a külföldi források általában sokkal nagyobb károkról, több eltűntről és nagyobb problémákról számolnak be. Ennek okát nem tudom, és igazából abban sem vagyok biztos, hogy nem újságírói túlzás-e. Vagyaz is lehet, hogy a japánok szándékosan kisebb számokat mondanak? Mindenesetre érdekes.

Közben vissyakaptuk a nyelvtanviysgánkat, ami nekem a nem túl fényes 83%-os eredményt hozta. Aztán előző ´pénteken írtunk egy kanjitesztet, ami félelmetes rossz lett: 72%… Szóval a helyzet enm túl rózsás, de jelentem, küzdök és majd lesz valami.

Ide is igyekszem ismét rendszeresebben alkotni, tudjátok, csak elkezdeni nehéz.