sesam.hu

sesam is Péter Szilágyi, Engineering Manager at IBM Cloud, residing in Budapest, Hungary. This is his playground.

nyelvorak…

Tegnap es ma is mar volt tanitas. Gondolna az ember milyen jo lesz, majd legalabb megert valamit a kornyezetebol. Nos ez nem teljesen igy megy. Minden nap van 4-5 orank, ebbol 3 mindig japan nyelv, ezen kivul van japan gazdasag/politika, tortenelem vagy matek. Eddig csak nyelvorak voltak es egy bevezeto gazd/pol ora, ahol csak bemutatkozni kellett( volna ha el tudnam mondani a foszakiranyom japanul…). A nyelvorak halalosak. A csoportomban rajtam kivul mindenki tanult mar japant, szoval ok elvannak, csak en nezek ki a fejembol kicsit butan, mert barmilyen gyorsan is probalom felfogni es elsajatitani a nyelvet, azert veluk nem versenyezhetek. Eddig 4 emberrol tudok magamat is beleertve, akik nem tanultak japant… Szoval mindenki elvan, maszkal, bulizik, nekem meg tanulnom kell(ene) ha nem akarok lemaradni. Bar szerintem mar le vagyok maradva.

A tanitasi modszer egyszeru, mindent japanul mondanak el. Sokat gyakorlunk es beszelgetunk az oran. Ennek a tobbiek nem orulnek, mert unjak rettenetesen, de legalabb a magamfajtanak is van eselye valamit megtanulni. Mindent hiraganaval irnak le, szoval ha nem tudod elolvasni, mar meg vagy love. A gazd/pol oran pl a tanar az elejen foleg japanul beszelt es poenkodott. A tobbsegnek tetszett…

Az orak elvileg hatig tartanak, szoval kb konyvtarba menni sincs idom, mert ha nem akarok ehenhalni, boltba is kell mennem, takaritani sem art, mert ellep a kosz, es akkor meg nem keszultem fel a masnapi ujabb 3 japanorara ahol megint annyit tanulunk, hogy ket nap is keves lenne a megtanulasahoz. Fun.